Makwan Amirkhanin ja muiden suomalaisten tilanne lauantain jälkeen

Unibetilta 110 € starttipaketti UFC-vedonlyöntiin!

Lauantai-iltainen UFC Fight Night: Manuwa vs. Anderson ei mennyt suomalaisten osalta aivan putkeen. Teemu Packalén koki tyrmäystappion ja Makwan Amirkhani hävisi 15 minuutin tiukan väännön jälkeen tuomariäänillä. Vaikka molemmat miehet saivatkin harmillisesti tilastoihinsa tappiomerkinnän, niin tilanne suomalaisessa vapaaottelussa on suhteellisen hyvällä mallilla.

Makwan Amirkhani

Makwan Amirkhani oli hajaäänituomiolla hävityn ottelun jälkeen haastamassa Arnold Allenia jo uusintaotteluun toukokuiseen Tukholman tapahtumaan. Aika nopeasti twitteriin saapuikin Allenin vastaus, jossa mies ilmoitti kohteliaasti siirtyvänsä ansaitusti eteenpäin kohti haastavampia vastustajia. Mutta mitä Amirkhanille seuraavaksi? Välitöntä potkujen vaaraa mieheltä ei pitäisi löytyä, koska tappio oli UFC uran ensimmäinen. Miehen omien sanojen mukaan myös paikat pysyivät hyvässä kunnossa, joten seuraava ottelu voisi olla jo kesän jälkeisissä Euroopan tapahtumissa. Vastustajien suhteen vaihtoehdot ovat täysin auki. Allenin lisäksi Amirkhani huuteli alkuvuonna Cub Swansonin perään, jonka tosin voi unohtaa lauantaisen tappion myötä. Joka tapauksessa yleisöystävällisesti ottelevalla Amirkhanilla uran suunta on edelleen ylöspäin, jos miehellä itsellään pysyy motivaatio kunnossa.

Teemu Packalén

Teemu Packalénin kohdalla tilanne on hieman hankalampi. Kolme ottelua ja yksi voitto eivät takaa paikkaa palkkalistoilla, vaikka sopimuksessa on vielä yksi ottelu käymättä. Historiasta löytyy monta ottelijaa, jotka ovat leikattu pois samanlaisten tilastojen myötä. Toivotaan kuitenkin, että päättäjät arvostavat  Thibault Goutista napattua vakuuttavaa voittoa ja Packalén saa viedä sopimuksensa loppuun asti.

Mikä on tilanne muiden suomalaisten osalta?

UFC julkaisi myös kolme uutta Euroopassa käytävää tapahtumaa. Nämä tapahtumat lyövät käytännössä lukkoon vuoden 2017 Euroopan tapahtumakalenterin UFC:n osalta. Listalta löytyy Ruotsin lisäksi Skotlanti, Hollanti ja Puola. Euroopassa järjestettävissä tapahtumissa on myös loogisesti enemmän eurooppalaisia ottelijoita. Ruotsin kortti on viimeistelyä vaille valmis, mutta muiden tapahtumien osalta otteluparien suunnittelu on vasta alulla. Näihin tapahtumiin olisi hyvin mahdollista ja toivottavaa saada uusia suomalaisia mukaan. Vaihtoehtoja löytyy Top5: Seuraava suomalainen UFC ottelija -linkin takaa. Näiden lisäksi keskustelua on käyty paljon myös alla olevasta parivaljakosta.

Jani Salmi (9-2)

Jani Salmella on alla kahdeksan ottelun voittoputki ja viimeisin tappio vuodelta 2013. Tämän lisäksi voitetuista päänahoista löytyy Anton Kuivastakin vastaan otellut Sean Carter. Salmelle oli myös sovittuna titteliottelu huhtikuussa käytävään Cage Warriors -tapahtumaan. Viimeisimpien tietoja mukaan vastustaja Chris Fishgold on kuitenkin loukkaantunut, joten tilanne on ottelun suhteen auki.

Aleksi Mäntykivi (10-4)

Aleksi Mäntykiven viimevuotiset tilastot näyttävät Salmen tavoin erittäin hyvältä. Viimeisestä seitsemästä ottelusta kuusi on päättynyt voittoon ja niistäkin vain yksi on mennyt tuomareille asti. Miehen kovin voitto on tanskalainen Søren Bak, joka oli ennen kyseistä ottelua vielä voittamaton ja samalla jo kolkutteli UFC:n portteja. Mäntykivi löytyy Salmen tavoin tulevasta Cage Warriors -tapahtumasta. Mäntykivi saa vastaansa Martin Stapletonin.

Kansikuva: Getty/Christopher Lee