Top 5: Seuraava suomalainen UFC ottelija?

Onko vapaaottelu sinun juttusi? Maistuisiko VIP-reissu kaverin kanssa Lontoon UFC-iltaan maaliskuussa? Avaamalla tilin Unibetille ja tekemällä 10€ talletuksen voit päästä aitiopaikoille kannustamaan Teemu Packalénin voittoon! Osallistu kisaan tästä
Teemu Packalénin ja Makwan Amirkhanin tähdittämään UFC Fight Night 107 -tapahtumaan on enää vajaa kuukausi aikaa. Suomalaisten näkökulmasta tuleva ilta tulee siis olemaan meille kaikille erittäin mielenkiintoinen. Mutta mitä tapahtuu tämän jälkeen? Vaikka molemmat ottelijat voittaisivatkin oman ottelunsa, joudutaan seuraavaa suomalaisen tähdittämää iltaa odottaa aivan liian kauan. On siis selvää, että lisää suomalaisia tarvitaan kahdeksankulmaiseen häkkiin. Ajan saatossa UFC:n mukana ovat otelleet Tony Halme, Anton Kuivanen, Tom Niinimäki, Tina Hanninen, Makwan Amirkhani ja Teemu Packalén, mutta kuka voisi olla seuraava suuri suomalainen UFC ottelija?

Sija 5.

Anton Kuivanen (24-10) ja Tom Niinimäki (22-8)

Jo kertaalleen UFC:n palkkalistoilla olleet Anton Kuivanen ja Tom Niinimäki pääsivät molemmat voittamisen makuun viimeisissä otteluissaan. Niinimäki voitti vakuuttavasti lokakuun alussa Jonathan Brookinsin, jolle voittoisa ottelu oli ensimmäinen UFC:n jälkeen. Kuivanen voitti viime viikonloppuna Cage 38 -tapahtuman pääottelussa japanilaisen Tetsuya Yamadan ja katkaisi samalla kahden ottelun tappioputken. Vaikka Kuivasen ura on UFC:n jälkeen sujunut vuoristoradan lailla, kertoo vastustajien tasosta se, että Felipe Silva sekä Thibault Gouti saivat molemmat sopimuksen UFC:n kanssa voitettuaan Kuivasen. Molemmat suomalaiset miehet ovat mahtavia vetonauloja suomessa, mutta silti molemmilla olisi edelleen annettavaa isoilla areenoilla.

Sija 4.

Mikael Silander (15-5)

Sijalta 4. löytyvän Mikael Silanderin viimeaikaiset näytöt ovat olleet erittäin positiivisia. Kolmen viimeisen vuoden aikana tilastoksi on kertynyt 7 voittoa ja 2 tappiota. Molemmat tappiot ovat tulleet erittäin kovatasoisissa otteluissa Venäjän maaperällä. Ottelukokemusta löytyy suurista tapahtumista ja uransa aikana mies on kohdannut kärkipään ottelijoita aina Ali Bagautinovista lähtien. Suomessa ja Venäjällä suosittu Silander olisi loistava haastaja UFC:n pienten miesten sarjaan.

Sija 3.

Janne Elonen-Kulmala (15-4)

Pitkässä 11 ottelun voittoputkessa ratsastava Janne Elonen-Kulmala kiinnitettiin juuri huhtikuun lopussa pidettävään Cage 39-tapahtuman pääotteluun. Vastustajasta ei ole vielä tietoa, mutta tässä vaiheessa uraa pääottelussa vastaan tulee asettumaan todennäköisesti joku tunnetumpi nimi, joka toimii myös hyvin viimeisenä porttina isoille areenoille. Viihdyttävyyden lisäksi monipuolinen Elonen-Kulmala pystyy lopettamaan ottelunsa näyttävästi pystyssä sekä matossa.

Sija 2.

Juho Valamaa (12-4)

Finnfighters’ gymiä edustava Juho Valamaa on erittäin hyvissä asemissa tulevaisuutta ajatellen. Valamaa kohtasi lokakuisessa Euro FC -illassa Saksaa edustavan Karl Amoussoun. Amoussou on tällä hetkellä aivan ehdottomasti Euroopan kirkkainta kärkeä ja Cage Warriors organisaation mestari. Hyvistä otteista huolimatta Valamaan kuuden ottelun voittoputki katkesi ja vauhtia on lähdettävä hakemaan taas yhtä askelta alempaa. Tyylillisesti viihdyttävä ja tehokas ottelija palaa takaisin häkkiin Turussa toukokuun alussa ja tämän jälkeen toivon mukaan allekirjoittaa sopimuksen UFC:n kanssa.

Sija 1.

Timo-Juhani Hirvikangas (10-3)

Saksassa viime vuoden lopulla niukasti pisteillä Khalid Tahalle hävinnyt Timo-Juhani Hirvikangas on ollut suurimpia suosikkeja seuraavaksi suomalaiseksi UFC tähdeksi. Vaikka turkulaiselle ehtikin tulla vapaaottelun puolelta kahden vuoden tauko ennen viimeistä otteluaan, oli tuntumaa ja kuntoa pidetty yllä nyrkkeilykehässä. Hyvien pystytaitojen lisäksi mieheltä löytyy kaapista liuta lukkopainin Euroopan mestaruuksia. Miehen voitetuista otteluista ainoastaan kaksi on kestänyt toiseen erään asti. Marraskuinen tappio luultavasti antoi hieman takapakkia, mutta olisi aivan järjetöntä jättää tämä näyttävästi otteleva mies ulos UFC:n riveistä.

Kansikuva: Rey Del Rio/Getty