UFC 170: liian suurten suosikkien ilta

UFC170

Lauantaiyönä rähistään Las Vegasissa jälleen painavin panoksin, kun UFC 170 -illassa on pelissä muun muassa naisten kääpiösarjan mestaruus, sekä muissa otteluissa muutaman kärkinimen asema tittelikahinoiden liepeillä.

Ennakkoasetelmien ja vaikkapa vedonlyönnin kannalta ilta on hankala, tai ehkä enemmänkin tylsähkö. Ottelukortilla on liikaa huomattavan vahvoja ennakkosuosikkeja, joille ei pelattavan kokoista kerrointa juuri ole hellinnyt. Riskit ovat monessa kohteessa isompia kuin olemattomalla voittokertoimella saavutettu hyöty.

Järkeä pelaamiseen kannattaa hakea sivukohteista pienellä lisäkertoimella. Naisten titteliottelussa juuri mikään ei tilastollisesti puhu sitä vastaan, että Ronda Rousey ei voittaisi Sara McMannia käsilukolla tai vastaavalla. Jos et ole Rondan vastajännäri, kannattaa hakea luovutusvoiton kerroin mestarille – siihen saa jo hieman järkeä, jos luotto on vankkumaton.

Illan kakkosmatsissa Daniel Cormier tekee debyyttinsä kevyessä raskaassasarjassa, mutta ei odotetussa matsissa Rashad Evansia vastaan, vaan ”Sugan” loukkaannuttua tilalle pikahälytyksellä kiinnitettyä Pat Cummingsia vastaan. Cummings on kokematon, huonosti valmistautunut ja aivan väärässä paikassa. Siksi Cormierille ei saakaan järkevää kerrointa – paitsi luottamalla siihen, että hän takoo tyrmäyksen tai TKO:n ennen täyttä aikaa.

Alkuillan tarjonnasta löytyy pari mehevämpääkin tärppiä, lähestulkoon #VarmaaTietoa. Perjantaibetseihin poimin taannoisen TUF-voittajan Robert Whittakerin, johon on kova luotto. Hän on nuori, kehittyvä ja monipuolisempi kuin Stephen Thompson. Thompson on kokemuksensa ja tyrmäyspotentiaalinsa vuoksi ennakkosuosikki, mutta itse näen Whittakerin hallitsevan matsia. Ja uskon nettoavani kahden pinnassa pyörivällä kertoimella.

Tai ainakin nettoan, jos kylkiäiseksi valittu Zack Makovsky ei petä UFC-debyytissään. Entinen Bellator-mestari on ennakkosuosikki kääpiösarjan matsissa Josh Sampoa vastaan, mutta kerrointa ei ole poljettu alle puolentoista sentään. Makovsky on otellut urallaan niin paljon kovia matseja, ettei tämä debyytti suuremmin hetkauttane, toisessa UFC-matsissaan esiintyvä Sampo puolestaan ei erityisesti säväyttänyt debyytissään vaikka voittikin.

Ja muistutettakoon vielä, että vedonlyönti on kamppailukansalaiselle suositeltavaa senkin takia, että voi päästä meikän kanssa Lontoon rähinöitä katsomaan parin viikon päästä. Tsekkaa London Calling -skaba tästä.