UFC 209: Kevään mielenkiintoisin tapahtuma

Unibetilta 110 € starttipaketti UFC-vedonlyöntiin!

Viikon aikana olemme saaneet kuulla monta erityisen hyvää uutista kamppailulajien suunnalta. UFC järjestää Fight Night -tapahtuman Tukholmassa toukokuun lopussa ja Georges St. Pierre tekee paluun yli kolmen vuoden tauon jälkeen.

Viikon kohokohta on kuitenkin vielä edessä, kun UFC vie koneistonsa Vegasin T-Mobile areenalle lauantai-iltana. Areena, jossa Vegas Golden Knights tulee pelaamaan NHL ottelunsa, täyttyy suurilla odotuksilla. Illan pääottelussa kohtaavat uusinnan merkeissä Stephen Thompson ja mestari Tyron Woodley. Toisessa pääottelussa ja illan mielenkiintoisimmassa taistossa Dagestanin Khabib Nurmagomedovin piti kohdata Tony Ferguson. Kuitenkin juuri ennen punnituksia Nurmagomedov joutui sairaalaan ja ottelu peruuntui.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Tyron Woodley (C) vs. Stephen Thompson (2.40 – 1.60)

Illan pääottelussa panoksena tulee olemaan välisarjan mestaruus. Miehet kohtasivat jo kertaalleen New Yorkissa UFC 205 -tapahtumassa, joka päättyi harmillisesti tasapeliin. Ottelun jälkeen mestaruuden säilyttänyt Tyron Woodley olisi ollut halukas siirtymään jo eteenpäin kohti seuraavaa vastustajaa, mutta UFC:llä ja Stephen Thompsonilla oli kova halu saada uusintaottelu aikaiseksi. Ensimmäisen kohtaamisen arviot löytyvät täältä: UFC 205: Conor McGregor ja New Yorkin valloitus

Arvio

Ensimmäisessä ottelussa Woodleyn parhaat aseet olivat paini ja muutama erittäin kova osuma. Painia Woodley käytti liian vähän siihen nähden, mitä se sai aikaan ensimmäisessä erässä. Kun kyseessä on kuitenkin Thompsonia heikompi kunto, voi olla, ettei viiden erän painimiset tulleet kuuloonkaan ottelustrategiassa. Thompson onnistui voittamaan ensimmäisessä ottelussa kolme erää. Tasaisissa erissä ottelu olisi voinut mennä kummalle tahansa, joten tulevaa ottelua varten Thompsonilla on enemmän muutettavaa strategiassaan. Uusintaottelun valmistautumisessa yksi panostuksen kohde on ollut voimaharjoittelu.

Miehen omien sanojen mukaan Woodleylla oli voimaa enemmän, mitä mies olisi edes osannut kuvitella ja sen takia voimaharjoitteluun on panostettu normaalia enemmän. Ottelu on edelleen yhtä hankala arvioida, mutta ensimmäisen osan perusteella Woodley tulee olemaan tässä ottelussa suosikkina.

Mark Hunt vs. Alistair Overeem (2.20 – 1.67)

Pääkortti alkaa kunnon ryminällä, kun kaksi K-1 legendaa kohtaavat häkissä. Alistair Overeem ja Mark Hunt kohtasivat ensimmäisen kerran vajaa 10 vuotta sitten japanilaisessa Dream-organisaatiossa, josta voittajaksi lopulta selviytyi Overeem ensimmäisen erän lukotuksella.

Overeem otteli syyskuussa Stipe Miocicia vastaan raskaansarjan mestaruudesta häviten ottelun tyrmäyksellä. Tuttuun tyyliin häviön jälkeen hollantilainen laittoi asioita uusiksi ja siirtyi harjoittelemaan Thaimaan auringon alle. Ihan kaikkea ei mies ei kuitenkaan muuttanut, vaan tuttuun tapaan Overeem viimeisteli kuntonsa JacksonWink -salilla tuttujen valmentajien parissa.

Mark Hunt tunnetaan tyynenä miehenä, jolla on lyöntivoimaa vaikka muille jakaa. Sen lisäksi mies omistaa teräksisen leuan. Viime ottelussaan Hunt kohtasi showpainin kautta kuuluisaksi tulleen Brock Lesnarin. Steroideilla täytetyt lihakset siivittivät Lesnarin voittoon, joka lopulta vaihdettiin No Contest -muotoon. Lesnarin kärystä alkoi Huntin ja UFC:n välinen kiista liittyen steroidien tietoiseen käyttöön ja urheilijoiden terveyden vaarantamiseen. Kuitenkin Hunt suostui ottelemaan Overeemia vastaan, joka on aikanaan myös jäänyt kiinni kielletyistä aineista.

Arvio

Overeem on otellut viimeisimmät ottelunsa normaalia fiksummin. Varovaisempi tyyli ja laskelmoidut iskut sopivat heikkoleukaiselle Overeemille varsinkin tässä ottelussa. Toinen hyvä vaihtoehto olisi yrittää viedä Hunt mattoon ja kuluttaa alla olevan Huntin energiat nolliin. Huntille parhaana strategiana näen aggressiivisen lähestymistavan. Eteenpäin painavilla lyönneillä vyöryvä uusiseelantilainen voi hyvinkin sekoittaa Overeemin pakan täydellisesti sillä seurauksella, että ottelusta tulee täysin lyöntikilpailu. Lyöntikilpailussa Hunt vie Overeemia kuin märkää rättiä. Overeem kuitenkin pitää rauhallisuutensa ja ottaa vakuuttavan voiton.

Muita mielenkiintoisia otteluita:

Rashad Evans tiputtaa painoluokkaa alemmas ja kohtaa australialaisen olympia judokan Dan Kellyn.

Illan viihdyttävimmästä ottelusta todennäköisesti vastaa Lando Vannata ja Ruotsin Thainyrkkeily mestari David Teymur.

Erittäin lupaava voittamaton Mirsad Bektić kohtaa Alpha Malen Darren Elkinsin. Vaikka bosnialainen on ottelun suosikki, kannattaa harkita vakavasti Elkinsin 6.00 voittokerrointa.

Kansikuva: Michael Reaves/Getty

Viaplay Logo Katso UFC 209 Viaplay-palvelussa