UFC 204: Dan Henderson kohtaa uusintaottelussa Michael Bispingin

Manchesterissa järjestettävä UFC 204 jää historiankirjoihin siitä, että yksi lajin legendoista, Dan Henderson, ottelee viimeisen kerran. Uransa viimeisessä ottelussa panokset ovat kovat, kun vastaan saapuu keskisarjan mestari Michael Bisping. Tämän uusintaottelun ensimmäinen osa käytiin UFC 100-tapahtumassa, jolloin nähtiin yksi kaikkien aikojen tylyimmistä tyrmäyksistä, kun Hendersonin takakäsi osui täydellisesti Bispingiä päähän. Lauantaisen ottelukortin erikoisin piirre kuitenkin piilee siinä, että vaikka ottelut käydään Englannissa, tapahtuma pidetään Yhdysvaltojen aikataulun mukaan.

Michael Bisping (c) vs. Dan Henderson

Aikoinaan olympialaisissa Yhdysvaltoja kahdesti painin puolella edustaneen Dan Hendersonin ura alkaa olemaan päätöstä vaille valmis. Urallaan kaiken nähnyt ja 46 vuoden ikään päässyt Henderson saa ansaitsemansa lopun saadessaan otella kolmannen kerran UFC:n mestaruudesta. Painin kautta vapaaotteluun siirtynyt konkari harjoitteli lyömistä omien sanojensa mukaan vain kaksi viikkoa ennen kuin siirtyi vapaaottelun pariin vuonna 1997. Rings, Strikeforce ja kahden eri Pride FC painoluokan mestaruuden jälkeenkin miehen omien sanojen mukaan isoin saavutus on kuitenkin legendaarisen Fedor Emelianenkon voitto tyrmäyksellä.

Englantilainen Michael Bisping on tullut tutuksi suurelle yleisölle voitettuaan The Ultimate Fighter -sarjan kolmannen kauden. 10-vuotisella UFC-urallaan Bisping on kerännyt itselleen 19 voittoa, mikä on samalla kyseisen organisaation ennätys. Tyrmäyksellä mestaruuden Luke Rockholdilta anastanut mies harjoittelee nykyään Kaliforniassa RVCA-salilla ja on saanut selvästi uusia aseita pystyosaamiseensa.

Arvio:

Ensimmäisestä ottelusta on kulunut jo yli 7 vuotta. Voimasuhteet ovat kääntyneet enemmän Bispingin suuntaan. Palautumisen kanssa painiva Henderson ei ole viime otteluissaan käyttänyt juuri painiaan, vaan panostanut tyrmäyshakuiseen tyyliin. Bispingin ongelma ensimmäisessä ottelussa oli liike. Henderson sai ohjattua liikaa Bispingiä oikeaan suuntaan, jonka ansiosta lopulta H-Bomb osui ja tiputti miehen. Hendersonin hidastuttua ja Bispingin parannettua pystyotteluaan, pystyy englantilainen pitämään Hendersonin takakäden hallinnassa ja ohjaamaan ottelua kohti pistevoittoa.

Vitor Belfort vs. Gegard Mousasi

Toisessa välisarjan ottelussa Vitor Belfort saa vastaansa hollannissa majailevan Gegard Mousasin. Melkein 20 vuotta sitten ensimmäistä kertaa UFC:n riveihin liittynyt Belfort tunnetaan todella kovana pystyottelija ja monet vapaaotteluun liittyvät ”Highlightit” ovatkin täynnä Belfortin tyrmäyksiä.

Belfortin aggressiivinen pystyottelu on täydellinen vastakohta Gegard Mousasin tyylille. Laiskan ja rennon näköisen ottelutyylin omaava Mousasi on nyrkkeilyssä entinen Hollannin amatööri mestari ja miehen oli tarkoitus osallistua Lontoon olympiakarsintoihin. Pitkää uraa Japanissa tehnyt Mousasi on monen yllätykseksi otteluparin kokeneempi ottelija ja takanreunalta löytyykin monen eri organisaation mestaruusvyöt.

Arvio:

Mousasi on kyseistä ottelua useaan otteeseen toivonut ja syttyy erityisen paljon otellessaan pahoja vastustajia vastaan. Lisäksi Mousasi on ulottuvampi, nuorempi, nopeampi ja omaa kotikentän tuoman edun. Molempien mattopeli on sitä tasoa, ettei kummallekaan uskalla antaa matossa etua. Mousasi on hyvä päällä ja mustavöinen Belfort oli lähellä lukottaa voittamattomana pidettyn Jon Jonesin alta. Korvaushoidon pois jätön jälkeen brasilialainen ei ole ollut ihan yhtä kovassa iskussa, mutta erittäin vaarallinen mies silti on. Ainoa arvio mitä otteluun uskaltaa sanoa on se, että ottelu ei tule kestämään täyttä aikaa.

Tapahtuma näkyy suorana Viaplay sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta.

Kansikuva: Getty