UFC on Fox: Paluu alkulähteelle

Vuonna 1993 järjestettiin ensimmäinen UFC tapahtuma Coloradon pääkaupungissa Denverissä. Turnaustyylisen tapahtuman voitti BJJ:n mustavyö Royce Gracie suvereenilla esityksellä. Nyt 24 vuotta ja vajaa 400 tapahtumaa myöhemmin Denverissä painotus on siirtynyt pystyotteluun, kun pystyottelutaidoistaan tunnetuksi tulleet Valentina Shevchenko, Donald Cerrone, Jorge Masvidal ja Andrei Arlovski ottelevat kortilla. Poikkeuksellinen seikka tapahtumassa on se, että iso osa ottelijoista pitää oman treenileirinsä paikan päällä korkeuseron takia. Saa siis nähdä tuleeko lopuille ottelijoista yllättäviä romahduksia kunnon suhteen.

Naisten sarjojen tasonnousun myötä pääotteluissa on alettu näkemään entistä enemmän naisottelijoita. Valentina Shevchenkon ja Julianna Peñan valinta pääotteluksi ei varmaan monen mielestä ole kovin kiinnostavaa, mutta kun ottelun voittajalle luvataan mestaruusottelu ja vyön haltijana toimii Amanda Nunes, alkaa loogisuutta löytymään.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Donald Cerrone vs. Jorge Masvidal (1.57 – 2.30)

Aktiivisesti otteleva Donald Cerrone (32-7) pääsee vihdoin nousemaan häkkiin kotiyleisönsä edessä. Välisarjaan viime vuonna siirtynyt ottelija on voittanut uudessa painoluokassaan kaikki neljä otteluaan näyttävästi ennen täyttä aikaa. Seuraavaksi vastaan asettuva Jorge Masvidal (31-11) on tyylillisesti hyvin samanlainen kuin viime ottelun Matt Brown, mutta tasollisesti hivenen parempi.

American Top Team-salilla yli 10 vuotta harjoitellut Jorge Masvidal on Cerronen lisäksi myös erittäin tekninen ottelija. Rennosta tyylistä ja erittäin nopeasta käsistä tunnettu mies on alun perin tullut tutuksi edesmenneen Kimbo Slicen tavoin otellessaan takapihoilla. Muita erikoisia tapahtumia Masvidalin uralla ovat olleet voitto Jake Ellebergeristä, mikä päättyi siihen, että Ellenbergerillä jäi jalka häkin ja maton väliin, sekä luovutustappio Bellatorissa Toby Imadalle, joka onnistui tekemään yhden upeimmista kuristuksista, mitä häkin sisällä on nähty.

Arvio:

Molemmat miehet ovat erinomaisia pystyottelijoita, joten toivottavasti mattoon ei lähdetä. Masvidal tekee kaiken vaivattomasti ja omistaakin erityisen nopeat kädet. Cerrone taas käyttää miehistä enemmän potkuja ja omistaa paremmin mattopelin. Hitaasti lämpenevä Cerrone tulee olemaan pulassa alkuminuuteilla, mutta päästessään otteluun enemmän ja enemmän mukaan ryhtyy mies heiluttamaan tahtipuikkoa. Tällä kertaa vastustaja on niin kova, että Cerrone voittaa hajaäänin.

 

Andrei Arlovski vs. Francis Ngannou (4.00 – 1.22)

Kamerunista Ranskaan unelmiensa perässä muuttanut Francis Ngannou (9-1) on kolmivuotisella urallaan noussut raketin lailla raskaansarjan suurimpiin lupauksiin. Ranskassa harjoittelevan Ngannoun kaikki voitot ovat tulleet ennen täyttä aikaa ja erittäin vakuuttavasti. Viimeisimmässä ottelussa uhriksi jäi väkivahva Anthony Hamilton, joka joutui kokemaan ranskalaisen käsittämättömät voimat kimura lopetuksessa.

Andrei Arlovski (25-13) aloitti oman urakkansa UFC:n puolella jo vuonna 2000. Mestaruuteen asti päässyt mies kuitenkin lähti välillä ottelemaan muualle isompien voittojen perässä. Toisen kierroksensa UFC:n puolella valkovenäläinen aloitti näyttävästi vuonna 2014 voittaen neljä ottelua putkeen. Nyt kolmen ottelun tappioputkessa oleva Arlovski toivoo voivansa nousta vielä kerran kohti vyöottelua, mutta se vaatisi muutaman vakuuttavan voiton alle.

Arvio:

Ngannoun suurin vahvuus on raaka voima yhdistettynä nopeuteen. Pystyssä miehen iskuja ei kestä Roy Nelsonia lukuun ottamatta kukaan ja matossakin ranskalainen pääsi helposti takaisin jaloilleen Hamiltonia vastaan voimiensa ansiosta. Arlovski tunnetaan hyvän nyrkkeilyn lisäksi heikosta leuasta. Tämä yhdistelmä koituukin yleensä miehen kohtaloksi. Vahvaa ranskalaista vastaan voiton todennäköisyydet näyttävät aika huonoilta, vaikka taktiikkanero Greg Jackson miehen kulmassa olisikin. Nuorempi ja nälkäinen Ngannou tulee ottamaan ensimmäisen ison voiton, jos vaan kunto kestää tarpeeksi pitkälle. Ngannou toisen erän tyrmäys.

Tapahtuma näkyy suorana Viaplay Sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta. Lyö vetoa lauantain otteluista Unibetilla!

Kansikuva: Steve Marcus/Getty Images.