Ennakko: UFC Fight Night 40 – Brown vs. Silva

Tulevana lauantaina UFC suuntaa Cincinnatiin Ohioon. UFC Fight Night 40 –tapahtuman viisieräisessä pääottelussa kohtaavat yhdysvaltalainen Matt Brown ja brassi Erick Silva. Illan toisessa pääottelussa puolestaan Lorenz Larkin ja Costas Philippou.

brown-vs-silva-ufc-fight-night-40Mike Brown vs. Erick Silva

Ohion oma poika Mike Brown on viimeisen parin vuoden aikana loistanut häkissä ja mies seilaa parhaillaan kuuden ottelun voittoputkessa. The Ultimate Fighter –sarjasta tuttu Brown on aggressiivinen ja tyrmäyshakuinen ottelija, jonka iskuista ei kippiä puutu. Viime ottelussaan Brown nosti osakkeitaan välisarjan rankingissa tyrmäämällä Mike Pylen 29 sekunnissa.

Välisarjan ranking-listan seitsemänneksi sijoitetun Brownin oli määrä kohdata UFC on Fox 9 –tapahtumassa Carlos Condit, mutta ohiolainen joutui vetäytymään ottelusta selkävamman takia. Sen sijaan että Brown olisi kohdannut vastuksen välisarjan kärkikymmeniköstä, hän saa vastaansa listan sijalle 14 sijoitetun Erick Silvan.

Silvan ura octagonissa on ollut jatkuvaa ylä- ja alamäkeä. Brasilialaisen vastuksen ovat olleet Brownin kilpakumppaneita köykäisempiä, mutta BJJ- ja judotaustansa ansiosta Silva saattaa olla paha vastus pystyottelijana kunnostautuneelle Brownille.

Tämä ottelu ei varmasti vanhene viidenteen erään asti. Vaikka Silva on parivaljakosta hieman urheilullisempi, on Brown todellinen ihmislihasilppuri. Pitkä ottelu suosii Brownia ja Silvan voi olla vaikea pysyä ohiolaisen kyydissä, mikäli ottelu menee kahteen viimeiseen erään.

Ottelusta tulee varmasti kiivastahtinen kamppailu ja uskon, että Brown takoo voiton Silvasta ja jatkaa matkaansa kohti välisarjan kärkikahinoita.

larkin-vs-philippou-ufc-fight-night-40Lorenz Larkin vs. Costa Philippou

Aiemmin urallaan Strikeforcessa menestyksekkäästi otellut Lorenz Larkin on hävinnyt kolmesta UFC-ottelustaan kaksi. Vaikka tappio UFC on Fox 7 –tapahtumassa Francis Carmontille oli kiistanalainen, on selvää että Larkinin on saatava ura takaisin nousukiitoon.

Keskisarjan TOP 10:ssä käväisseen Philippou nousu kiito katkesi syyskuussa tappioon Tim Boetschille UFC 155 –tapahtumassa. Miehen uran kyykky syveni entisestään tammikuussa, kun Luke Rockhold tyrmäsi Philippoun vihaisella polvipotkulla.

Larkin kykenee lyömään terävästi pitkältä otteluetäisyydeltä, mutta on myös vaarallinen lähietäisyydeltä, missä mies viljelee polvipotkuja ja kyynärpäälöyntejä. Costa Philippoun tyylinen ahkerasti vastustajiaan prässäävä pystyottelija saattaa kuitenkin tuottaa Larkinille vaikeuksia.

Ottelu käydään takuuvarmasti pitkälle iskuja vaihdelleen. Kumpikaan miehistä ei ole juuri viljellyt alasvientejä, saati suosinut matto-ottelua aiemmissa koitoksissaan. Lorenz Larkin on parivaljakosta monipuolisempi, joten hänen mahdollisuutensa ottelun voittamiseen ovat paremmat.

[adsanity id=5874 align=aligncenter /]