UFC on Fox 24: Demetrious Johnson puolustaa vyötään jo kymmenettä kerta

Viaplay LogoTapahtuma näkyy suorana Viaplay Sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta.

Demetrious Johnsonilla on mahdollisuus tehdä historiaa Kansasissa 15. huhtikuuta, kun mies kohtaa Wilson Reisin. Kyseessä on Johnsonin kymmenes vyön puolustus. Jos Johnson voittaa ottelun, on hän tasoissa nykyisen ennätyksen kanssa, jota pitää hallussaan Anderson Silva. Kortilta löytyy lisäksi keskisarjassa kovaa jälkeä tekevä Ronaldo Souza, joka kohtaa Robert Whittakerin.

Demetrious Johnson (c) vs. Wilson Reis

Kärpässarjan mestari Demetrious Johnson on yksi aliarvostetuimmista ottelijoista UFC:n palkkalistoilla. Mies on ollut kärpässarjan mestari sen perustamisesta lähtien, eikä laadukkaita vastustajia meinaa enää löytyä. Siitä huolimatta Johnson on UFC:n mestareista se, joka harvemmin tunnistetaan.

Arvio

Demetrious Johnsonia vastaan asettuu brasilialainen Wilson Reis. Reis on erittäin voimakasrakenteinen matto-ottelija. Mieheltä löytyy paljon meriittejä brasilialainen jujutsun puolelta ja hän hakeutuu ottelussa mielellään vastustajan selkään. Harjoitusapuna miehellä on Dominick Cruz, joka on myös viimeinen ottelija, jolta löytyy Johnsonin päänahka. Reis ottelee pitkästä aikaa 5-eräisen ottelun, joka voi olla haastava pala fyysiselle ottelijalle.

Siinä missä brasilialaisen vahvuus on jujutsu ja paini, niin Johnson hallitsee sitäkin paremmin liikkeen, tekniikan ja nopeuden. Monet sanovatkin, että Johnsonia nopeampaa ottelijaa ei UFC:stä löydy. Näiden ominaisuuksien avulla mies dominoi kaikkia osa-alueita ja tulee olemaan liian kova pala myös brasilialaiselle. Ottelu kestää täyden ajan, mutta Johnson puolustaa onnistuneesti vyötään kymmenennen kerran peräkkäin.

Ronaldo Souza vs. Robert Whittaker

Keskisarjassa tilanne on erittäin haastava. Viikko sitten Gegard Mousasi voitti Chris Weidmanin ja havittelee suurempaa palkkapussia. Mestari Michael Bisping väistelee pahoja otteluita ja Yoel Romero odottaa mestaruusottelua. Ronaldo Souza haluaa kuitenkin olla aktiivinen ja ainoa mahdollisuus on otella itseään heikompia vastaan. Vaikka Robert Whittaker on rankattu Souzaa alemmas, on miehen kymmenestä viimeisestä ottelusta kahdeksan päätynyt voittoon.

Arvio

Australialainen Whittaker on monelle vielä suhteellisen tuntematon nimi. Hyvällä pystytekniikalla otteleva mies on kuitenkin voittanut kaikki ottelunsa siirryttyään keskisarjaan. Viimeisimpänä uhrina oli erittäin vaarallinen Derek Brunson. Vaikka ottelun pitäisi paperilla olla vain suupala Souzalle, ei Whittakerin pystyä kannata aliarvioida. Ottelu on Souzalle sopimuksen viimeinen ja parempaa sopimusta havitellessa ottelija voi helposti lähteä antamaan kovaa näyttöä viimeiseen otteluunsa. Jos näin käy on Whittakerilla mahdollisuus tiputtaa brasilialainen takaisin maanpinnalle. Uskoisin kuitenkin, että ottelua menee tuttua kaavaa pitkin, missä Souza vie ottelun väkisin mattoon ja lukottaa Whittakerin.

Patrick Williams vs. Tom Duquesnoy

Kortilta löytyy myös ranskalainen Tom Duquesnoy. Tätä 23 vuotiasta miestä on odotettu UFC:hen jo pidemmän aikaa. Nuoresta iästä huolimatta mieheltä löytyy jo 14 voittoa. Sopimusta yritettiin saada aikaiseksi jo 4 vuotta sitten, mutta Duquesnoy kieltäytyi tästä, koska ei ollut omien sanojensa mukaan vielä valmis. Kokemuksen myötä mies on kerännyt itselleen kahden eri painoluokan BAMMA organisaation mestaruusvyöt, eikä olisi yllätys Duquesnoy nousisi nopeasti lähelle painoluokkansa kärkeä UFC:ssä.

Arvio

Painitaustainen Patrick Williams vakuutti viime ottelussaan ja voitti Alejandro Perezin alle minuutissa. Tästä ottelusta on kulunut jo melkein 2 vuotta erinäisten loukkaantumisten takia, joten 35 vuotiaan nykykunnosta on vaikea sanoa mitään. Mutta jos vanhat tavat pitävät paikkansa mies lähtee viemään ottelua mattoon nopealla aikataululla.

Nuoresta iästä huolimatta Duquesnoy on harjoitellut JacksonWink -salilla jo pidemmän aikaa. Laadukkaat harjoituskaverit ja kärkiluokan valmennus takaavat sen, että jo valmiiksi vahvan mattopelin ja pystyn omaava ottelija tulee voittamaan UFC debyyttinsä näytöstyyliin.

Kansikuva: Getty/Mark Kolbe