Atlas ja HC West Käsisliigan TV-pelissä lauantaina

YLE:n urheiluviikonlopun palloiluosuus vietetään lauantaina 27.9. käsipallon merkeissä. Vantaan Energia Areenalla pelataan SM-liigakierroksen mielenkiintoisin ottelu Atlas Vantaan ja Kauniaisten HC Westin välillä. Kahden pelatun kierroksen jälkeen West löytyy sarjataulukossa kolmannelta sijalta ja Atlas Vantaa sijalta 8.

Vantaalaisten suuret odotukset kokivat kolauksen heti liigan avausottelussa, jossa Dicken oli selkeästi parempi maalein 30-22. Atlaksen kohutuista pelaajahankinnoista järkälemäinen serbi Dragan Vrgoc oli mies paikallaan, mutta muilta olisi odottanut enemmän. Keskiviikkona Atlas lynkattiin jokseenkin odottamatta Karjaalla maalein 35-20. Joukkueen suoritus oli jotain aivan muuta kuin kukaan kuvitteli, sillä BK-46 sai vain vaivoin raavittua joukkueen liigaan, kun taas Atlas ei pennosia säästellyt rakentaessaan joukkuetta. Vantaalaiset ovat nyt kontanneet kahdesti ja lauantaina nähdään kuinka hyvin joukkue pystyy nousemaan suosta.

Paljoa paremmin ei liiga lähtenyt käyntiin vantaalaisten vieraaksi saapuvalla HC Westillä, joka joutui tyytymään 25-25 tasapeliin Riihimäellä, jossa sarjanousija Dynamo halusi osoittaa olevansa liigapaikkansa väärti. Keskiviikkona West otti kuitenkin ison harppauksen parempaan voitettuaan kotikentällään ÅIFK:n 33-28 iloisella hyökkäyspelillä ja toisen jakson parantuneella puolustusmoraalilla.

Ratkaisun avaimet

Joukkuepelaaminen
Westin kurinalaiseen pelitapaan kuuluu tiivis joukkuepuolustus, mikä onnistuessaan avaa kosolti paikkoja vastahyökkäyksiin. Asemapelissä Westin on pystyttävä luomaan maalipaikkoja koko kentän leveydelle, sillä heittovoimassa joukkue häviää vastustajalleen. Atlas turvautuu pitkälti heittäjiinsä ja isoon sentteriin.

Taktinen osaaminen
Valmentajien kisassa vastakkain ovat Westin saksalaistyylinen järjestelmällisyys á la Mikael Källman ja Atlaksen balkanilais-baltialainen arvaamattomuus, jolla valmentajakaksikko Besim QerimiMartin Noodla pyrkii horjuttamaan vastustajan peliä.

Voima vs nopeus
Atlas on joukkueista kookkaampi, mutta se on ollut nyt jo kahdesti pulassa nopean pelityylin omaavan joukkueen kanssa, ja pienempikokoisen Westin tavaramerkkinä on nimenomaan pelinopeus.

Paineensietokyky
Atlas Vantaa oli liigan alla jopa yksi suurimmista finaalisuosikeista, mutta se ei ole vielä avannut pistetiliään. Murskatappion jälkeen pitäisi saada pelin lisäksi henkinenkin kantti viritettyä kuntoon. Westin lähtökohdat ovat hieman helpommat, vaikka senkään pelit eivät ole ongelmitta sujuneet.

Seuraa heitä:

Atlaksen piskuisen pelinrakentajan Anthony Hellakosken (175 cm, 84 kg) ja kookkaan sentterin Dragan Vrgocin (203 cm, 125 kg) yhteispeli tuottaa aina toimiessaan vastustajan puolustukselle pulmia, Toni Aallon heittokäsi sinkoaa hyvänä päivänä maaleja murhaavan tarkasti.

HC Westin Sami Silfver keikkuu maalintekijätilaston kärjessä, miehen maalattua kahdessa ottelussa jo 16 kertaa. Nuori ja taitava vasuri Benjamin Nyman on nousemassa SM-liigan laitureiden eliittiin ja janoaa peliaikaa.

Käsisliigan ottelu Atlas Vantaa-HC West Energia Areenalla kello 17:00,
lähetys YLE TV2:lla kello 16:55 alkaen.

(Kuva: Asseri Kasari / Touchdown.fi)