Saksa ja Espanja jatkaa kärjessä, Suomi kovin nousija

Saksa jatkaa käsipallon miesten seurajoukkueiden ranking-ykkösenä Euroopan Käsipalloliitto EHF:n julkaisemalla uudella listalla kaudella 2016-17. Saksan kärkipaikka vahvistui erityisesti vuoden 2014 kaksoisvoittojen ansiosta, kun sekä Mestareiden liigan että siitä seuraavaksi kovimman EHF Cupin loppuotteluiden kaikki joukkueet olivat saksalaisia. Toisena listalla on Espanja, jonka FC Barcelona valtasi Mestareiden liigan tämän vuoden voiton viime viikonloppuna Kölnissä. Kärkikaksikko saa automaattisesti ja ainoina kaksi suoraa paikkaa ensi vuoden Mestareiden liigaan.

Unkari nousi listan kolmanneksi ohitettuaan Ranskan. Unkarilaisten menestyksestä vastasivat Kölnissä Barcelonalle loppuottelussa taipunut MKB-MVM Veszprem, joka oli mukana Final4-lopputurnauksessa myös vuosi sitten, sekä Pick Szegedin pronssi EHF Cupissa. Listan kolmannesta sijasta huolimatta unkarilaisille on tarjolla vain yksi paikka Mestareiden liigaan, samoin kuin muillakin aina 28. sijaan saakka.

Suomi vastasi toisena peräkkäisenä vuonna listan parhaasta hyppäyksestä noustuaan sijalta 37 aina sijalle 22. Pahin putoaja oli Hollanti, joka putosi sijalta 26 listan sijalle 32. Sijoituksen perusteella suomalaisjoukkueilla on mahdollisuus neljään Euro-cupin paikkaan: Mestareiden liigan ja EHF Cupin lisäksi tarjolla on kaksi paikkaa Challenge Cupiin.

EHF:n rankinglista on yhteenveto kaikista kolmesta EHF:n alaisesta kilpailusta kolmen viime kauden ajalta, ja Euro-cupien paikkajako tapahtuu sen mukaan. Alkava kausi 2015-16 ei vaikuta listaan, mutta sillä on vaikutusta kesä-heinäkuussa 2016 eri kilpailujen joukkueiden seuraavan kauden sijoittamisiin. Ylimääräisten paikkojen anominen seurajoukkuekilpailuihin on tarkoitus pysyä ennallaan joten ensi kaudellakin jokaisella EHF:n jäsenmaalla on mahdollisuus anoa lisäpaikkaa Mestareiden liigaan.

Miesten Euro-cupien ranking 2016-17:

 1. Saksa
 2. Espanja
 3. Unkari (+1)
 4. Ranska (-1)
 5. Tanska
 6. Puola (+1)
 7. Slovenia (-1)
 8. Makedonia
 9. Romania (+3)
 10. Ruotsi (-1)
 1. Norja (+3)
 2. Suomi (+15)
 3. Bosnia-Hertsegovina (-5)
 1. Viro (-2)
 2. Islanti (-2)

Maajoukkue kohtaa kärkikaksikon EM-karsintojen päätteeksi

Suomen maajoukkue pelaa EM-karsintojen viimeisen kotiottelunsa 10.6. Saksaa vastaan Vantaan Energia Areenassa. Lohkon viimeiset ottelut ovat vuorossa 13.6. jolloin Suomi päättää urakkansa vieraspeliin Logronossa, Espanjassa. Lohkon kaksi parasta selviytyy tammikuussa 2016 Puolan isännöimään EM-lopputurnaukseen. Ennen viimeisiä otteluita Espanja ja Saksa ovat vahvimmin kiinni lopputurnauspaikoissa.

light-FIN-GER-juliste