Kestääkö BK-46 Granin rynnistyksen?

SM-liigan semifinaaleissa toisensa kohtaavat BK-46 ja GrIFK aloittavat urakkansa torstaina Karjaalla, ja täyspitkän ottelusarjan Atlasta vastaan pelanneilla granilaisilla on heti käsissään todellinen mahdollisuus isoon ryöstöön, BK:n edellisestä virallisesta ottelusta kun tulee pelipäivänä kuluneeksi 22 päivää. Pelituntuman puutetta lievittääkseen joukkue piipahti Ruotsissa, eikä samaan aikaan tapahtunut Tukholman terrori-isku onneksi päässyt pahemmin vaikuttamaan joukkueeseen, vaikka yksi pelaaja joutuikin todistamaan neljän ihmisen kuolemaan johtaneita tapahtumia turhankin läheltä.

BK-46:n kokenut laituri Robin Karlsson ja Kauniaisissa kuudetta kauttaan pelaava BK:ssa käsipallokasvatuksensa saanut 27-vuotias takapelaaja Sami Silfver sai vastattavakseen kysymyspatterin, joilla haettiin vastauksia siihen, kumpi joukkueista etenee kevään finaaleihin.

Karlsson uskoo kotiyleisön siivittävän BK:n loppuotteluihin

34-vuotiaalle Karlssonille vastaan asettuu tuttu joukkue, esiintyihän mies kauden 2014/15 HC Westin riveissä. SM-liigan rutinoitunein pelaaja tietää kolmen SM-kullan ja reilun 400 liigaottelun sekä 36 maaottelun kokemuksella mistä mitalipeleissä on kyse.

Miten olette valmistautuneet välieriin kolmen viikon tauon aikana?

Pieni kovempi harjoitusjakso, voitokas ottelu Tyresöä ja tasapeli Tumbaa vastaan Tukholmassa, ja vähän taktiikkaa kun vastustaja selvisi.

Harjoitusmatka Ruotsiin sai ikäviä sivujuonteita. Miten selvisitte niistä ja kuinka itse harjoitusottelu meni?

Saatiin pari hyvää peliä alle ja joukkueelle enemmän yhteistä aikaa, mitä haettiinkin. Onneksi kukaan meistä ei nähnyt sitä mitä tapahtui. Vaikka olin itse aika lähellä niin onneksi näin vaan tavaraa kadulla iskun jälkeen.

Pääsikö GrIFK:n eteneminen vastustajaksenne Atlaksen sijaan yllättämään teitä pienimmässäkään määrin? Vaikuttiko se jotenkin valmistautumiseenne?

Ei yllättänyt eikä vaikuttanut ainakin minuun. Siinä oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, joten arvasin että sarjassa tullaan pelaamaan enemmän kun kolme peliä. Olisi ehkä ollut hyvä tietää jo ennen harjoitupelejä ketä vastaan pelataan, mutta eihän sille voi mitään.

Mikä tulee lopulta ratkaisemaan kumpi etenee välieriin?

Luulen että kovempi puolustus ja maalivahtipeli, sekä sen jälkeen nopeat vastahyökäykset. Siinä elementit, jotka ovat valttia tässä sarjassa.

Kolme syytä miksi BK etenee finaaleihin?

Kotikenttäetu, kova nälkä päästä finaaliin sekä ehkä vähän leveämpi materiaali.

Ketä nostaisit joukkueesi jokeriksi Grania vastaan?

Joukkueen jokeri voi hyvin olla meidän kahdeksas pelaajaa, eli kotiyleisö.

Silfver: Puolivälieräsarjan pohjalta on hyvä jatkaa

Liigan mitalipeleissä ei tänä keväänä ole mukana joukkuetta Helsingistä eikä Vantaalta, joten pääkaupunkiseudun maine ja kunnia lepää Kauniaisten ylpeyden harteilla. Kuusi vuotta Karlssonia nuorempi Sami Silfver on viihtynyt kaupungissa jo kuuden vuoden ajan. Saavutuksinaan kovaheittoisella takamiehellä on yksi Suomen mestaruus ja Suomen Cupin voitto. Atlas-sarjan kahdessa ottelussa kentän parhaaksi valittu Silfver on tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen sarjan kääntämisessä, ja uskoo fiiliksen siivittävän Granin aina loppuotteluihin saakka.

Atlas-ottelusarja kääntyi eduksenne pitkän kaavan kautta. Onko viiteen peliin venyneestä sarjasta teille hyötyä vai haittaa?

Pitkä sarja on aina raskas, ja saimme taas kerran muistutuksen siitä että mikään ei tule ilmaiseksi näissä Play off peleissä. Uskon kuitenkin että sarjasta oli enemmän hyötyä sillä paransimme kokonaisuutena peliämme peli peliltä.

Mikä tulee lopulta ratkaisemaan kumpi etenee finaaliin?

Se joukkue on vahvoilla joka on valmis tekemään likaisen työn, niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, eli taistelee jokaisessa tilanteessa joukkueensa eteen.

Kolme syytä miksi Grani etenee finaaleihin?

Mielestäni meillä on hieman leveämpi materiaali, hyvät maalivahdit. Lisäksi näytimme joukkueen periksiantamattomuutta puolivälieräsarjassa. Usko omaan tekemiseen on kova myös vaikeissa paikoissa.

Ketä nostaisit joukkueesi jokeriksi BK:ta vastaan?

Jonathan Bergin.

SM-liigan välierät pelataan paras viidestä -systeemillä eli loppuottelupaikkaan vaaditaan kolme otteluvoittoa. Hävinneet osapuolet ratkaisevat pronssimitalien kohtalon kaksiosaisen ottelun yhteistuloksella.

Kansikuva: Patric Westerlund