Dominikaaninen tasavalta voitti Susijengin aseilla

Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin piti tiistaina Dominikaanista tasavaltaa pelatussa ottelussa dominoida korinalusta ja pelata hyvä ja rento heittopeli. Toisin kuitenkin kävi, sillä juuri nuo aseet olivat ne joilla Dominikaaninen tasavalta päihitti Suomen.

Suomen peli oli heti alusta lähtien tahmeaa. Näytti kuin jalka ei olisi liikkunut Ukraina-ottelun malliin eivätkä pelaajat nauttineet tilanteesta. Dominikaaninen tasavalta aloitti Francisco Garcian johdolla heittopelinsä vahvasti ja vastustaja sai selvästi lisää itseluottamusta onnistumisista. Suomi pysyi pelissä kuitenkin mukana ja puolustuspelaaminen oli suhteellisen hyvää. Sama kissa ja hiiri –leikki jatkui koko ottelun ajan.

Heittopelin lisäksi Suomi jyrättiin täysin levypallopelaamisessa, vaikka Suomella piti olla isompi joukkue. Dominikaaninen tasavalta vei levypallot nimiinsä peräti 47-28. Lähes 20 levypallon erolla! Ratkaisuhetkillä Dominikaaninen tasavalta kahmi kahdesti hyökkäyspään levypallot omista vapaaheitoistaan. Sellaista ei saisi päästä käymään ja ne ovat niitä asioita, jotka ratkaisevat voittoja.

Ennen ottelua Dominikaanisen tasavallan yhtenä heikkoutena pidettiin sen materiaalin kapeutta ja, että heidän pelinsä nojaa pitkälti Garcian onnistumisiin. Garcia aloitti korijuhlat, mutta hän sai mukaansa 18 pistettä, 13 levypalloa ja peräti neljä blokkia tilastoineen Eloy Vargasin, 12 pistettä tehneen Eulis Baezin sekä 10 pistettä nakuttaneen James Feldeinen.  Dominikaaninen tasavalta jyräsi laajalla rintamalla, kun Suomelta taas lähinnä Petteri Koponen piti joukkueen mukana pelissä.

Suomen joukkueesta ei löytynyt Koposen lisäksi sellaista sankaria ja sytyttäjää jollainen Shawn Huff oli esimerkiksi Ukrainaa vastaan. Erik Murphyllä oli huono heittopäivä, kuten oli myös Sasu Salinilla. Gerald Lee junior jäi korin alla yksinäiseksi eikä onnistunut ottamaan aluetta itselleen. Tuukka Kotin kisat ovat olleet vaikeat ja hänellä tuntuu olevan itseluottamus kadoksissa hyökkäyspäässä. Mikko Koivisto sen sijaan voi Koposen lisäksi olla tyytyväinen iltapuhteeseensa. Koivisto upotti pari tärkeää koria, mutta sekään ei riittänyt.

Suomelle jäi ottelusta paljon parannettavaa, mutta positiivisena asiana se pääsee heti kuittaamaan tappiota keskiviikon Turkki-ottelussa.