Kommentti: Golden State Warriors ja mestaruuskrapula

Ruutu LogoRuutu + näyttää NBA:ta livenä ja vieläpä Kristian Palotien asiantuntevalla ja mukaansatempaavalla selostuksella. Tilaa omasi ja seuraa Lauri Markkasen otteita maailman kovimmassa korisliigassa

Betsafe tarjoaa asiakkailleen viikonlopuiksi riskittömän 20 euron mobiilivedon. Katso tarkemmat tiedot ja tartu tarjoukseen tästä!

Kun pohdin NBA-karttaa ennen kauden alkua, niin esiin nousi vain yksi ennakkosuosikki. Golden State Warriors operoi jopa historiallisella tasolla täysin ylivoimaisella joukkueella kaikkiin muihin nähden. Korkeatasoisessa läntisessä konferenssissa ainoa haaste, mutta ei missään nimessä ongelma, on Gregg Popovichin luotsaama ja Kawhi Leonardilla tähditetty San Antonio Spurs.

Kauden alku oli kuitenkin kaikkea muuta kuin hyvä. Steve Kerrin miehistö pelasi laiskasti. Stephen Curryn ratkaisut olivat hätäisiä ja itsekkäitä. Kevin Durantin liikkuminen vaivalloista ja kun joukkueen todellisen sielun Draymond Greeninkin pelaamisesta puuttui hänelle ominainen sähikäismäisyys. Diagnoosi olikin helppo antaa, joukkuetta vaivaa mestaruuskrapula.

Kuten kaikki koripalloa edes vähän seuraavat tietävät, niin Bay Arean joukkueen mestaruus tuli suorastaan ylivoimaisen pudotuspeliesityksen kautta. Durantilla vahvistunut Warriors ei antanut finaalisarjassa Cavaliersille mitään mahdollisuuksia, vaan marssi voittoon melko ylivoimaisen esityksen jälkeen. Luettuani pelaajien haastatteluja ja seuratessani juhlintaa, niin mieleeni heräsi ajatus joukkueen tyytyväisyydestä. Jokainen kilpaurheillut tietää, että juurikin tyytyväisyys on suorittamisen pahin vihollinen. Näinpä Warriorsin kehnohko kauden aloitus ei tullut täysin yllätyksenä.

Kauden ensimmäinen ottelu olikin Warriorsilta suorastaan luokaton. Laiskaa ja mielikuvituksetonta pelaamista, vailla todellista yritystä. Houston Rockets ansaitsikin täysin voittonsa. James Hardenin, tuleva tämän kauden MVP, johdolla Rockets teki kentällä mitä tahtoi. Vaikka esitys Houstonia vastaan lähenikin katastrofia, niin vielä paremman esimerkin Bay Arealle saapuneesta tyytyväisyyden tunteesta antoi kauden kolmas ottelu Memphis Grizzliesiä vastaan.

Ylimielisyyttä huokunut Warriors oli hätää kärsimässä. Pelaajat keskittyivät epäolennaisuuksiin, kuten tuomareille mussuttamiseen. Tilanne ottelussa eteni niin pitkälle, että niin Durant kuin Currykin heitettiin ottelusta ulos epäurheilijamaisen käytöksen johdosta. Jotain tilanteen naurettavuudesta kertoo jo se, että Curryn kentältä poistamisen syy oli hammassuojan heittäminen tuomaria kohti. Kokeneelta pelaajalta täysin naurettavaa ja tuomittavaa käytöstä. Ei siis ollut ihme, että Warriors hävisi ottelun melko selvästi.

Krapulaoireet jatkuivat myös seuraavilla kierroksilla, vaikkakin joukkueen loistava materiaali piti Golden Staten voittokannassa. Peli ei kuitenkaan kehittynyt Kerrin suosimaan nopeaan vauhtikorikseen, vaan joukkue näytti ainakin minun silmiini turhan staattiselta. Ratkaisut viipyilivät, kunnes oli pakko tyytyä hieman huonompaan ratkaisuun. Tämä ei aina johtanut epäonnistumiseen, sillä joukkueen materiaali suorastaan pullistelee ratkaisukykyisiä pelaajia.

Ei Golden Staten peli ole edelleenkään valmista, mutta varsinaiset krapulaoireet ovat jääneet sivummalle. Tämän hetkistä tilaa voikin kuvailla toisen päivän oloksi. Juhlinta vielä näkyy, mutta ajatukset ovat jo siirtyneet tulevaisuuteen. Tällä hetkellä pelissä näkyy Stephen Curryn puolikuntoisuus ja Durantin loukkaantumispoissaolo. On kuitenkin syytä muistaa, että nykyisen kaltainen peli-ilme vie Warriorsin heittämällä pudotuspeleihin, jossa joukkue tulee olemaan periaatteessa lähes mahdoton voitettavaksi.

Mihin sitten muiden joukkueiden mahdollisuudet perustuvat? Jos ihan rehtejä ollaan, niin en juurikaan näe muilla joukkueilla edellytyksiä haastaa hyvin valmennettua Warriorsia. Kylläisetkin ammattiurheilijat heräävät toden teolla viimeistään pudotuspelikevääseen ja Steve Kerrin vauhtikorikselle ei juuri mikään muu joukkue pärjää. Toivon todella, että olen väärässä, mutta koen, että olemme todistamassa uutta dynastiaa yhdysvaltalaisessa koripallossa ja vain yhdellä pelaajalla on tähän todellista vastaansanomista. Kuningas Lebron James teehän taas taikojasi ja loihdi koripallokeväästä mielenkiintoinen.

 

Kansikuva: John G. Mabangolo / EPA