Susijengillä iso ottelu Turkkia vastaan

Suomen koripallomaajoukkueella on isot panokset keskiviikkona, kun se kohtaa iltapäivän ottelussa Turkin. Dominikaaniselle tasavallalle koetun tappion jälkeen, on Turkin kaaduttava.

Suomelle ei juuri jää aikaa surkutella tiistain heikkoa esitystä, sillä uusi haaste on edessä jo keskiviikkona. Turkki on todella kova pala purtavaksi, mutta ei lainkaan mahdoton haaste joukkueelle.

Suomi hävisi levypallot selvästi Dominikaanista tasavaltaa vastaan ja urakka on vielä vaikeampi Turkkia vastaan, sillä turkkilaiset ovat todella isokokoinen joukkue. Joukkueen koko on sekä sen vahvuus että heikkous. Korin alta löytyy voimaa ja kokoa Ömer Asik etunenässä, mutta samalla joukkueen liike ei ole lähelläkään samaa tasoa Dominikaanisen tasavallan kanssa. Siinä piileekin Suomen mahdollisuus. Turkki on saatava liikkeelle ja isot miehet liikkumaan.

Suomi kaatoi Turkin viime vuoden EM-kisoissa, mutta sitä ottelua ei kannata enää tuijottaa. Turkki on hyvin erilainen joukkue kuin viime vuonna. Uuden päävalmentajan alaisuudessa pelityyli on muuttunut astetta liikkuvammaksi ja samalla hän on nuorentanut joukkuetta. Peli pyörii pitkälti Sinan Gülerin käsien kautta ja muita avainpelaajia ovat muun muassa hyvin kisoissa pelannut Emir Preldzic, Oguz Savas, Ender Arslan ja Asik.

Susijengin on onnistuttava huomattavasti paremmin levypallopelissä ja siinä katseet osuvat erityisesti Gerald Lee junioriin ja Erik Murphyyn. Lee häviää koossa ja voimassa Turkin isoille miehille, mutta on heitä nopeampi ja ketterämpi ja sitä hänen pitää käyttää hyväkseen. Murphy oli erinomainen Ukraina-ottelussa, mutta viime ottelu oli ”Susi-Erkiltä” kuitenkin kisojen tähänastisista huonoin.

Dominikaanista tasavaltaa vastaan Suomen heittopeli tökki pahasti ja siihen on tultava muutos, mikäli sinivalkoiset haluavat elätellä minkäänlaisia haaveita voitosta. Sasu Salinin heitot jäivät rautoihin tiistaina eikä Shawn Huff löytänyt samanlaista hurmosta kuin Ukrainaa vastaan. Petteri Koponen kantoi lähes yksinään joukkuetta Dominikaanista tasavaltaa vastaan, mutta nyt on tultava apuja myös muualta. Suomen penkkipelaajien on pystyttävä tuomaan aiempaa enemmän panosta. Tuukka Kotti ei ole päässyt vielä parhaalle tasolleen ja etenkin hyökkäyspään peliä tuntuu leimaavan itseluottamuksen puute. Kimmo Muurinen on tehnyt ison määrän virheitä molemmissa päissä ja niistä on päästävä eroon. Hanno Möttölä on jäänyt pienelle roolille näissä kisoissa, mutta Turkkia vastaan hänen kokoaan ja heittopeliä tarvitaan. Turkki sopii hänelle hyvin, sillä joukkueen pelitapa ei ole kovin nopea ja siten Möttölä ehtii paremmin puolustamaan.

Tappio Dominikaaniselle tasavallalle vaikeutti Susijengin jatkohaaveita, mutta voitolla Turkista jatkopaikka on lähes saletissa. Tappio tekisi Suomen jatkohaaveet erittäin vaikeiksi.