Kommentti: LeBron Jamesin kolme vaihtoehtoa

Ruutu LogoRuutu+ näyttää NBA:ta ja vieläpä Suomeksi selostettuna. Seuraa maailman parasta koripalloa kotisohvaltasi ja tilaa Ruutu+ vaikka saman tien.

Siirtoikkuna tuli ja meni. Se vaikutti tavallista laimeammalta, kunnes viimeisenä päivänä jysähti Ohion suunnalta. Cleveland Cavaliers laittoi tuulemaan ja luopui peräti kuudesta kokeneesta avainpelaajasta. Tilalle tuli nuoria ja atleettisia pelaajatyyppejä, joiden avulla voidaan rakentaa joukkuetta pitkälle tulevaisuuteen. Ennen muuta tarkoitus oli kuitenkin pitää LeBron James tyytyväisenä ja osana joukkuetta myös tulevaisuudessa. Hänen tiedetään kritisoineen joukkueen ikärakennetta ja työteliäisyyttä.

Lebron James oli oikeastaan välillisesti avainhahmo myös moneen muuhun siirtoliikenteeseen. Tämä on ymmärrettävää, sillä vastaavan kaliiberin kaloja ei yleensä päädy vapaille markkinoille. Jamesin sopimus Clevelandin kanssa loppuu kesällä, jolloin hän on vapaa etsimään itselleen uutta seuraa. Seuraavassa esitän mielestäni kolme todennäköisintä joukkuetta, joissa näen LeBron Jamesin tulevaisuuden.

1. Los Angeles Clippers

 

Ehkäpä koko siirtoikkunan kohahduttavin tapahtuma oli Blake Griffinin myyminen Detroitiin. En näe kauppaamisella mitään muuta syytä kuin sen, että Microsoft-miljardööri Steve Ballmer olisi LeBron Jamesin perässä. Griffinin palkan poistuttua jää Clippersien palkkakattoon mukavasti tilaa kalliille pelaajille. Los Angeles Clippers tarvitseekin kasvot joukkueelleen. Itse luulin, että kasvoina olisi toiminut Griffin, mutta erehdyin pahasti.

En kuitenkaan pidä Clippersiä suosikkina kuninkaan seuraavaksi pesäpaikaksi, sillä muun muassa seuraavaksi esiteltävä paikallisvastustaja Lakers pystynee tarjoamaan Jamesille paremmat mahdollisuudet todelliseen menestykseen. Clippers pääsikin listalle yllättävän pelaajakaupan ja sen aikaansaaman rahallisen mahdollisuuden takia.

2. Los Angeles Lakers

 

Ironista Lakersin päätymisestä lyhyelle listalle on se, että Cleveland Cavaliers oikeastaan itse mahdollisti sen tapahtumisen. Kaupattuaan melko kalliiden, mutta todellakin palkkansa arvoisien, Jordan Clarksonin ja Larry Nancen sopimukset Cavaliersiin sai Lakersin urheilujohtaja Magic Johnson vähän tilaa ahtaaksi käyneen palkkakaton alle. Hänen tiedetään jahtaavan kesän vapaista agenteista ainakin Paul Georgea, mutta huhutaan, että puhelin olisi kuumana myös LeBronin agenttien suuntaan.

Miinuspuolia Lakerseissa on useita. Muun muassa Lakersiin Clevelandista siirtynyt Isaiah Thomas ei huhujen mukaan koskaan kuulunut kuninkaan suosikkipelaajiin. Tämän toki ymmärtää, sillä he molemmat perustavat pelinsä pallokosketuksiin. Thomas jäi lonkkansa parannuttua vahvasti Jamesin varjoon eikä antanut samanlaista pelillistä panosta, johon hän kykeni edellisillä kausilla Boston Celticsissä.

On myös syytä muistaa, että tällä hetkellä Lakersin haaveet kaatuvat palkkakatto-ongelmiin. Magicin tuleekin mielestäni saada Luol Deng alentamaan palkkaansa ja keksittävä toiselle kalliille nuorukaiselle Julius Randlelle uusi koti. Näin Lakersin palkkakatto riittäisi kattamaan myös LeBron Jamesin kulut.

Myönnän auliisti, että tämä olisi itselleni mieluisin skenaario. Haluaisin nähdä todellisen vastuksen Golden State Warriorsille ja uskon, että LeBron yhdessä tulevan supertähden Lonzo Ballin kanssa kykenisi muodostamaan tandemin, johon muilla olisi tekemistä vastata. Tästäkin huolimatta uskon kuninkaan jäävän kotiin Clevelandiin.

3. Cleveland Cavaliers

 

Kaikesta spekulaatiosta huolimatta lienee todennäköisintä, että LeBron James pysyy Clevelandissa. Tämä ajatus kristallisoitui minulle siirtoikkunan viimeisenä päivänä, jolloin Cavaliersin omistajan Koby Altmanin katse kiinnittyi tulevaisuuteen tavalla, josta LeBron pitää.

Joukkueesta sai lähteä peräti kuusi kokenutta ja rutinoitunutta pelaajaa: Jo mainittu Isaiah Thomas ja Channing Frye matkasivat Los Angeles Lakersiin, kokenut Dwyane Wade palasi puolestaan Miami Heatiin, Iman Shumpertin uusi seura löytyy puolestaan Sacramentosta ja Jae Crowder muuttaa Derrick Rosen kanssa Utahiin. Tilalle tuli nuoria ja urallaan eteenpäin meneviä atleettisia pelaajia, joista oikeastaan kukaan ei kilpaile samasta tilasta LeBronin kanssa, mutta he kaikki kykenevät antamaan hänelle tarvittaessa tulitukea laajalta rintamalta.

Pidänkin kaikkein todennäköisimpänä skenaariona sitä, että LeBron muodostaa todellisen voittajajoukkueen uusien pelaajien kuten Clarksonin, Utahista saapuvan Rodney Hoodin ja Sacramenton George Hillin kanssa.

Kansikuva: AOP