Koponen: ”Miamin valtakausi ei ole ohi”

Suomen koripallomaajoukkueen Petteri Koponen liputti koko NBA-kauden ajan Miamin puolesta, mutta lopulta San Antonio korjasi potin. Koposen mielestä parempi joukkue vei finaalit nimiinsä, mutta uskoo Miamin ponnahtavan vielä takaisin.

Koposen ihastui eritoten San Antonion tapaan pelata koripalloa.

– Olen iloinen San Antonion puolesta. Moni pikkupoika ja valmentaja voisi ottaa mallia heidän yhdessä pelaamisestaan. Heidän menonsa oli todella vakuuttavaa, Koponen kehui.

Koposen mukaan San Antonio jyräsi materiaalinsa leveydellä ja todella vahvalla heittopelillä.

– Vanhat kehäraakit pysyivät kunnossa ja roolipelaajat pelasivat hyvin. Ehkä vähän tylsät finaalit, koska he olivat lopulta niin ylivoimaista. Heittopeli toimi älyttömän hyvin ja, kun tuolla prosentilla pistää palloa pussiin, niin vaikea on voittaa sitä joukkuetta. Siinä nähtiin, että koris on joukkuepeli.

Koponen veikkasi ennen kauden alkua ja vielä ennen finaaleitakin Miamin voittavan. Joukkueessa saattaa tapahtua kesän aikana muutoksia, sillä tähtikolmikko LeBron James-Dwyane Wade-Chris Bosh voivat halutessaan vaihtaa maisemaa. Shane Battier lopetti jo ja Chris Andersen vaihtaa seuraa. Ray Allen sen sijaan puntaroi vielä uransa jatkoa.

Koponen kuitenkin uskoo, että Miamilla on jatkossakin kilpailukykyinen joukkue haastamaan mestaruudesta – erityisesti jos kolmikko jää Miamiin.

– Miamin valtakausi ei ole ohi. Kesä näyttää mitä tulee tapahtumaan. Paljon riippuu mitä pelaajat päättävät ja millaisia hankintoja tulee.