Korisliigan pudotuspeliparit puntarissa

Tuukka Kotti ja Bisons kohtaa pudotuspelien avauksessa Kouvot (Alloverpress)

Tuukka Kotti ja Nilan Bisons kohtaa Korisliigan pudotuspelien avauksessa Kouvolan Kouvot (Alloverpress)

Korisliigan runkosarja saatiin päätökseen ja maanantaina alkavat odotetut pudotuspelit. Odotettavissa on erittäin mielenkiintoiset pudotuspelit.

Pyrintö-Namika Lahti

Runkosarjan voittoennätyksen tehnyt Pyrintö saa viiden vuoden tauon jälkeen paluun pudotuspeleihin tehneen Lahden Namikan. Pyrintö kärsi kauden aikana vain kuusi tappiota ja yksi niistä tuli nimenomaan Namikaa vastaan.

Tamperelaiset ovat otteluparissa selkeä ennakkosuosikki ja joukkueelle on varmasti eduksi, että se on jo pelannut kovia pudotuspelejä Baltian liigassa. Namikalla on yllätysmahdollisuudet etenkin kotiotteluissaan, mutta Pyrinnön vire tulee olemaan lahtelaisille liian kova pala.

Faneille.comin veikkaus: Pyrintö välieriin 3-0. 

Bisons-Kouvot

Kouvot oli joukkue jonka kaikki olisivat varmasti mielellään välttäneet, sillä 15 edellisottelustaan kouvolalaiset ovat voittaneet 12. Kolmesta tappiosta kaksi on tosin tullut sen pudotuspelivastustajalle.

Bisons sai parahiksi sairasvuoteensa tyhjäksi ennen pudotuspelejä ja päävalmentaja Greg Gibsonilla on koko arsenaali käytössään. Aubrey Coleman, Frank Robinson ja John Williamson kantanevat päävastuun ulkomaalaispelaajista ja Gibsonilla onkin kolmikossa käsissään melkoisesti tulivoimaa. Listaan kun vielä lisätään suomalaistähdet, on Bisons edelleen otteluparin suosikki. Helpolla Kouvot ei tule kuitenkaan mestareita päästämään.

Faneille.comin veikkaus: Bisons välieriin 3-2. 

Kataja-Honka

Katajan kone yksi pahasti alkukauden ajan, mutta vuodenvaihteen jälkeen joukkueen peli loksahti kohdilleen. Sarjanousija Honka sen sijaan pelasi pirteän kauden ja ylsi hienosti pudotuspeleihin.

Valmentajat Jukka Toijala ja Pekka Salminen tuntevat toisensa hyvin maajoukkueympyröistä eikä taktisia yllätyksiä tulla pudotuspeleissä näkemään. Ottelupari ratkenneekin Katajan kovempaan materiaaliin. Lisäksi Honkaa ovat vaivanneet loukkaantumiset runkosarjan lopussa ja muun muassa Anton Odabasi on sivussa loppukauden peleistä.

Faneille.comin veikkaus: Kataja välieriin 3-1. 

KTP-Karhu

Viime kauden hopeamitalijoukkue KTP ja neljänneksi sijoittunut Karhu pelasivat ailahtelevat runkosarjat. Tämä on ennakolta erittäin tasainen ottelupari ja runkosarjan aikana molemmat voittivat kaksi keskinäistä ottelua.

Kummallekin joukkueelle tuli pienimuotoinen aallonpohja kevään aikana, mutta ovat saaneet kurssinsa käännettyä parahiksi pudotuspelejä ajatellen. KTP:lla on yksi kauden kuumimmista pelaajista riveissään, eli takamies Sharaud Curry. Jos Karhu saa hänet eliminoitua, on se vahvoilla. Muuten KTP:lla on joukkueista aavistuksen verran kovempi materiaali ja siten ennakkosuosikki ottelupariin lähdettäessä.

Faneille.comin veikkaus: KTP välieriin 3-2.

Korisliigan puolivälierät starttaavat pääsiäismaanantaina 21. huhtikuuta. Avauskierroksen ottelut:

Ma 21.4. klo 15:00 Tampereen Pyrintö – Namika Lahti

Ma 21.4. klo 18:30 Nilan Bisons, Loimaa – Kouvolan Kouvot

Ma 21.4. klo 18:30 Kataja Basket, Joensuu – Tapiolan Honka

Ma 21.4. klo 18:30 KTP-Basket, Kotka – Kauhajoen Karhu