Korisliigan välieräparit puntarissa

Teemu Rannikko on ollut Katajan pelillinen johtaja (Alloverpress)

Teemu Rannikko on ollut Katajan pelillinen johtaja (Alloverpress)

Perjantaina pyörähtävät käyntiin Korisliigan välierät. Korisfaneille riittää herkkua, sillä ennalta otteluparit ovat erittäin tasaiset ja mielenkiintoiset.

Pyrintö-KTP

Pyrintö voitti runkosarjan ja pyyhkäisi tieltään myös Namika Lahden otteluvoitoin 3-1. KTP oli taas runkosarjan nelonen ja kaatoi niin ikään otteluvoitoin 3-1 Kauhajoen Karhun.

Kumpikaan joukkue ei päässyt puolivälierissä helpolla, mutta joukkueiden rutiini riitti jatkopaikkaan. Tulevassa otteluparissa runkosarjan voittaja Pyrintö on ennakkosuosikki, sillä tamperelaisten meno on ollut tällä kaudella vakuuttavaa. Oman edun Pyrinnölle tuo kotietu, sillä se ei ole hävinnyt Pyynikillä kertaakaan tämän kauden aikana. Pieti Poikolan joukkue pelasi myös Baltian liigaa ja sai siellä jo kokemusta kovista pudotuspeleistä.

KTP:n tehomiehenä on tällä kaudella ollut Sharaud Curry, mutta takamies oli hieman kohmeessa puolivälierissä. Curryn pitää päästä kuumaksi, mikäli KTP mielii päästä jatkoon. Timo Heinonen pelasi vahvat puolivälierät ja kokenut peluri lämpenee jahka panokset kovenevat.

Faneille.comin veikkaus: Pyrintö finaaliin 3-1. 

Bisons-Kataja

Bisons hakee kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan ja se kohtaa välierissä kovakuntoisen Katajan. Bisons voitti puolivälierissä Kouvot 3-1 ja Kataja selvitti Hongan suoraan kolmessa pelissä.

Bisons sai pelaajansa terveiksi juuri parahiksi puolivälieriä ajatellen ja se selvitti tieltään huimassa vireessä olleen Kouvot. Bisons pelasi hyvän ottelusarjan ja vaikka Loimaalta on yritetty vierittää ennakkosuosikin paineita Katajan niskaan, niin Bisons lähtee ottelusarjaan silti ennakkosuosikkina. Loimaalaisten kova jenkkikatras on sarjan aatelia ja suomalaispelaajista etenkin Matti Nuutinen ja Antto Tapaninen ovat ottaneet isompaa roolia hyökkäyspäässä.

Kataja on saanut palaset loksahtamaan kasaan ja joukkueen peli on rullannut hyvällä tehokkuudella. Teemu Rannikko on ollut hurjassa vireessä ja pyörittänyt joukkueen hyökkäyspeliä murhaavasti. Katajalla on valtava nälkä voittaa vihdoin mestaruus. Se saattaakin ratkaista otteluparin.

Faneille.comin veikkaus: Kataja finaaliin 3-2.