Suosikit aloittivat vahvasti NBA:ssa

Miami Heat aloitti pudotuspeliurakkansa odotetun vahvasti, King James takoi 27 pistettä (Getty)

NBA:n viime kauden finalistit San Antonio Spurs ja Miami Heat aloittivat pudotuspelinsä vahvasti. Yllätyksiltä ei kuitenkaan jälleen säästytty.

San Antonio ja Dallas kävivät tiukan pelin jossa vierasjoukkueella oli avaimet voittoon. Dallas johti peliä kymmenellä pisteellä, kun reilut seitsemän minuuttia oli peliä jäljellä. Sen jälkeen San Antonio kuitenkin jätti vieraansa lähes nollille viimeisen sekunnin lohdutuskoria lukuun ottamatta. Spurs nousi erityisesti Tim Duncanin johdolla, joka kävi hoidattamassa itseään kolmannella neljänneksellä, mutta palasi ratkaisijan rooliin upottaen neljä viidestä yrityksestään päätösjaksolla. Konkari keräsi yhteensä 27 pistettä. San Antonio voitti ottelun 90-85.

Hallitseva mestari Miami Heat ei antanut Charlotten yllättää, vaan otti selvän 99-88-voiton. Bobcats aloitti ennakkoluulottomasti vieden ensimmäisen neljänneksen nimiinsä, mutta sen jälkeen Miami oli kuskin paikalla läpi ottelun. LeBron James takoi Miamille 27 pistettä, kun Dwyane Wade avitti 23 pisteellä. Charlotten tehomies Al Jefferson jäi tällä kertaa 18 pisteeseen ja paras pistemies oli Kemba Walker 20 pisteellä.

Chicagossa kotiyleisö joutui pettymään, kun Washington nappasi itselleen kotiedun 102-93-voitolla. Chicago näytti jo karkaavan ottelussa toisen puoliajan lopun ja kolmannen neljänneksen alun repäisyn ansiosta, mutta Washington kiri lopulta rinnalle ja ohi. Bulls sai ottelun viimeisellä kuusiminuuttisella ainoastaan kuusi pistettä ja Wizards jyräsi viimeisen neljänneksen lukemin 30-18.  Joukkueensa aloitusviisikkoon palannut Nene oli ottelun tehokkain 24 pisteellä.

Houston ja Portland kävivät jännitysnäytelmän, joka lopulta ratkesi vierasjoukkue Portlandin 122-120-voittoon jatkoajalla. LaMarcus Aldridge pussitti Portlandille seuraorganisaation ennätyspisteet pudotuspeleissä, 46 ja Damian Lillard kasasi hienosti 31 pistettä. Aldridge lensi suihkuun, kun jatkoaikaa oli minuutti jäljellä, mutta Lillard otti sitten ratkaisijan roolin nostaen joukkueensa johtoon ja lopulta voittoon. Houstonilta James Harden ja Dwight Howard saivat kasaan 27 pistettä ja Chandler Parsons 24.