NBA:n deadlinepäivän kovimmat siirrot

Steve Blake tulee olemaan tärkeä pelaaja Golden Statelle (Getty Images)

Steve Blake tulee olemaan tärkeä pelaaja Golden Statelle (Getty Images)

NBA:n treidaus deadline meni umpeen pari yötä sitten ja vaikka muutamia mielenkiintoisia siirtoja nähtiin, jymypaukut jäivät vielä kytemisen asteelle.

1. Steve Blake, Los Angeles Lakers -> Golden State Warriors

Blake on arvokas pelaaja mille tahansa joukkueelle. Kaikkensa antava ja tehokas takamies on tehnyt pisteitä tällä kaudella yli yhdeksän keskiarvolla ja antanut peräti 7,4 korisyöttöä. Surkean kauden pelannut Lakers on kuitenkin katsonut totuutta silmiin ja panostaa tulevaisuuteen saadessaan vaihtokaupassa Kent Bazemoren ja MarShon Brooksin. Samalla myös seura säästää hieman myös palkkamenoissa. Golden Statelle Blaken värvääminen on loistokauppa ja auttaa joukkuetta ehdottomasti pudotuspeleissä.

2. Danny Granger, Indiana Pacers -> Philadelphia 76ers

Iso siirto oli myös Danny Grangerin vaihto Philadelphiaan. Indianan näkökulmasta kauppa oli onnistunut, sillä Granger ei ole tällä kaudella väläytellyt ja Indiana saa vaihtokaupassa monipuolisemman Evan Turnerin sekä LaVoy Allen. On mielenkiintoista nähdä saako Granger itsestään enemmän irti Philadelphiassa, sillä edellytyksiä on.

3. Marcus Thornton, – Sacramento Kings -> Brooklyn Nets

Thornton pelaa uransa huonointa kautta tällä hetkellä eikä apuja ole juuri tullut joukkuekavereilta kurssin kääntämiseksi. Maisemanvaihdos saattaa kuitenkin herättää Thorntonin ja nostaa hänet sille tasolle millä hän osaa ja voi pelata. Samalla Sacramento pääsi kalliista pelaajasta eroon.

4. Andre Miller, Denver Nuggets -> Washington Wizards

Washington on ollut pitkälti John Wallin varassa tällä kaudella ja joukkue tarvitsi hänelle paremman paikkaajan. Kokenut Andre Miller pystyy tuuraamaan Wallia paremmin kuin aiemmat kokelaat ja kiertäneenä pelurina sopeutunee nopeasti uusiin kuvioihin.

5. Spencer Hawes, Philadephia 76ers -> Cleveland Cavaliers

Kokenut Hawes tuo Milwaukeen joukkueeseen kaivattua leveyttä korin alle. Isoksi mieheksi Spencer on myös erinomainen kolmosten heittäjä, joten hän tuo uuden lisäulottuvuuden joukkueen peliin. Anderson Varejao on kärsinyt loukkaantumisista, joten kokenut Hawes tuo hänelle hyvän vaihtoehdon.