Petteri Koponen: ”Westbrook osoittanut arvonsa”

Petteri Koponen on seurannut mielenkiinnolla NBA:n kesällä vastaan tulevia pelureita (Alloverpress)

Petteri Koponen on seurannut mielenkiinnolla NBA:n kesällä vastaan tulevia pelureita (Alloverpress)

Venäjällä Himkin joukkueessa pelaava Susijengin tähti Petteri Koponen on seurannut NBA:n pudotuspelejä mielenkiinnolla. Erityisinä mielenkiinnon kohteina ovat luonnollisesti ensi kesänä vastaan tulevat pelurit.

Miami ja San Antonio raivaisivat ensimmäisinä tiensä konferenssin finaaleihin.

– Miami ja Spurs hoitivat omat hommansa kunnialla. Dallas pisti vielä San Antonion tiukoille, mutta teki sitten selvää jälkeä Portlandista. Miami nyt on mennyt leikitellen koko pudotuspelit läpi. Kyllä Miami on edelleen suosikkini voittamaan, Koponen arvioi.

Ensi yönä saadaan kaksikolle mahdollisesti seuraa, kun Indianalla ja Oklahoma Cityllä on mahdollisuus katkaista ottelusarja. Koponen on seurannut erityisellä mielenkiinnolla nimenomaan Oklahoma Cityn ja Clippersin ottelusarjaa.

– Oklahoma Cityn ja Clippersin ottelupari on kyllä ennalta mielenkiintoisin. Edellisen matsin loppu oli varmasti yksi pahimmista mitä olen nähnyt. Saa nähdä pystyykö Clippers vielä nousemaan.

OKC pyörii vahvasti tähtikaksikko Kevin Durantin ja Russell Westbrookin ympärillä ja Koponen vinkkaakin suomalaisfaneille, että kaksikkoa kannattaa pitää silmällä.

– Suomalaisittain Oklahoma City on myös mielenkiintoinen, sillä Kevin Durant ja Russell Westbrook ovat varmasti meitä vastassa MM-kisoissa, Koponen naurahtaa.

Koponen myöntää, että Durantin ja Westbrookin kaltaisten pelaajien pysäyttäminen tulee olemaan vaikeaa.

– Onneksi Sasu (Salin) on luvannut jo pysäyttää kaikki, Koponen naurahtaa.

– Vaikeahan heitä on pysäyttää, mutta NBA:ssa säännöt ovat vähän erilaiset ja siellä yksilöt nousevat enemmän esiin. Joukkueena täytyy jeesata heidän pysäyttämisessään. Ovathan he kuitenkin tähtipelaajia ja näyttäneet miksi ovat siinä asemassa.

Oklahoma Cityn peli pyörii paljon tällä kaudella NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Durantin ympärillä, mutta Koponen nostaa esiin myös Westbrookin.

– Monet vihaavat Westbrookia eivätkä ole sitä mieltä, että hän sopii tuohon joukkueeseen ja että hänen pitäisi vain jakaa palloa enemmän Durantille. Hän on kuitenkin osoittanut arvonsa ja pelannut mielettömät pudotuspelit, Koponen kehaisee.