NBA: Miami jyräsi finaaleihin

Miami finaaliin idän mestarina (Getty)

Miami finaaliin idän mestarina (Getty)

Miami Heat selvitti tiensä NBA:n finaaleihin neljännen kerran peräkkäin. Se otti ratkaisevan voiton Indianasta numeroin 117-92.

Miami karkasi heti ottelun alussa ja johti puoliajalla jo 60-34 ja peli oli sitä kautta taputeltu. Parhaimmillaan ero oli kolmannella neljänneksellä jopa 37 pistettä. Miami jyräsi laajalla rintamalla, mutta keihäänkärkenä toimi jälleen kerran LeBron James 25 pisteellä. Hänen kanssaan samaan pistemäärään ylsi Chris Bosh.

Koko ottelusarjan ajan Indianan Lance Stephenson yritti ärsyttää ja härnätä Miamin pelaajia ja erityisesti Jamesia. Suunnitelma kuitenkin iski itseään vastaan, sillä se vain sytytti Miamin pelaajat. James erityisesti nöyryytti Stephensonia kentän puolella ja oli jälleen hieman vaisumman viidennen pelin jälkeen oivassa vireessä. Hän otti ohjat heti alussa käsiinsä eikä päästänyt itseään virhevaikeuksiin. Bosh komppasi hyvin ja onnistui sekä läheltä että kaukaa.

Heat oli tällä(kin) kertaa joka osa-alueella parempi. Indianan puolustuksen piti olla se ase jolla se taistelisi Miamia vastaan, mutta Boshin ja Jamesin lisäksi Dwyane Wade pelasi vahvan pelin ja Rashard Lewis sekä Mario Chalmers ovat isossa roolissa.

Paul George teki Indianalle 29 pistettä, mutta heitto alkoi kulkea vasta, kun ottelu oli jo ratkennut ja Miami karannut kauas.

Yön tulos:
Miami-Indiana 117-92, otteluvoitot 4-2