NBA:n pudotuspelien 2. kierroksen ratkaisut lähestyvät

Deron Williams ja koko Jason Kiddin Nets on ollut vaisu Heatia vastaan (Getty)

Deron Williams ja koko Jason Kiddin Nets on ollut vaisu Heatia vastaan (Getty)

NBA:n toisen pudotuspelikierroksesta on pelattu kaksi ottelua. Ennakkosuosikit San Antonio ja Miami ovat edenneet vahvasti, mutta muut kaksi otteluparia ovat hyvin auki vielä.

Miami-Brooklyn 2-0

Brooklyn pyyhkäisi Miamin runkosarjassa voittaen joukkueiden kaikki neljä kohtaamista, mutta Miami on näyttänyt pudotuspeleissä kaapin paikan. Hallitseva mestari on edennyt tämän kauden pudotuspeleissä voitosta voittoon vakuuttavalla tavalla. Kun ottaa viime kauden huomioon, niin Miami on voittanut jo kahdeksan pudotuspeliottelua putkeen.

Brooklyn lähti Miami-ottelusarjaan kova Toronto-sarja allaan, joka venyi aina seitsemänteen peliin saakka. Torontoa vastaan Brooklynin konkarit Paul Pierce ja Kevin Garnett vielä näyttivät kyntensä, mutta Miamia vastaan askel on painanut pahasti eikä kumpikaan ole yltänyt tasolleen.

Suurin ongelma Brooklynilla on kuitenkin tällä hetkellä Deron Williamsin vaisuus. Williams jäi toisessa ottelussa kokonaan ilman pisteitä ja se on ensimmäinen kerta hänen urallaan sitten tulokaskauden 2005. Ennen viime yötä Williams ei ollut jäänyt kertaakaan pisteittä jos on pelannut vähintään 15 minuuttia pelissä.

Brooklyn pääsee seuraavaksi kotikentälleen, mutta jo tässä vaiheessa sen urakka tuntuu mahdottomalta. Miami näyttää tällä hetkellä niin vahvalta, että Brooklynille on vaikea povata nousua. Jos se häviää ensimmäisen ottelun, on ottelusarja siinä.

Indiana-Washington 1-1

Indianaa on pudotuspelien aikana lytätty monesta suunnasta ja erityisesti Roy Hibbert on ollut kovan kritiikin kohteena. Hibbert heräsi kuolleista toisessa ottelussa ja Indiana onnistuikin viemään sen nimiinsä. Indiana tarvitseekin Hibbertin panosta, mikäli se mielii vielä riistää kotiedun takaisin itselleen.

Washington pääsee lähtemään kotiotteluihinsa hyvästä asemasta. Se voitti ensimmäisen ottelun vahvan esityksen jälkeen ja pisti hyvin kampoihin toisessa ottelussa siitäkin huolimatta, että John Wall ei ole yltänyt aivan odotetulle tasolle. Bradley Beal on noussut Wallin hieman kompuroidessa isompaan rooliin ja pystynyt kannattelemaan joukkuettaan. Wallin on kuitenkin nostettava tasoaan jos George Paul ottaa Bealin entistä tiukemmin pihteihinsä.

Indiana on esittänyt ailahtelevia otteita läpi kevään ja Washingtonissa on hyvä draivi päällä. Edellisessä ottelussa tullut tappio oli Wizardsille vasta ensimmäinen vieraskentällä näissä pudotuspeleissä, joten kotiedun menettäminenkään ei olisi sille mikään katastrofi. Indiana on nykykunnossaan erittäin arvaamaton. Yhtenä iltana se voi romahtaa täysin ja toisena näyttää mestarikandidaatilta.

San Antonio-Portland 2-0

Gregg Popovichin Spurs on vakuuttavassa iskussa toisella kierroksella. (Getty)

Gregg Popovichin Spurs on vakuuttavassa iskussa toisella kierroksella. (Getty)

San Antonio oli vielä hieman kohmeessa Dallasia vastaan, mutta osoitti tasonsa ottelusarjan ratkaisevassa seitsemännessä pelissä ja on sen jälkeen näyttänyt mestarikandidaatilta. Suurin huomio kohdistuu usein Tim Duncaniin ja Tony Parkeriin, mutta Portlandia vastaan taustalta on noussut uusia ratkaisijoita.

San Antonion penkki on jyrännyt vahvasti ja takonut Portlandin maanrakoon. Marco Belinelli on pelannut erittäin vahvasti ja Manu Ginobili on aina luotettava. Myös avausviisikossa Kawhi Leonard on pelannut erinomaisesti. San Antonion päävalmentaja Gregg Popovich on kierrättänyt miehistöään laajasti ja saa penkiltä koko ajan tuoreita jalkoja.

Portlandin avainmiehet ovat huomattavasti suuremman rasituksen alla. Houstonia vastaan loistaneet Damian Lillard ja LaMarcus Aldridge eivät ole yltäneet samalle tasolle. Aldridge jäi toisessa ottelussa hänelle vaatimattomaan 16 pisteeseen.

Portlandin suurimpana ongelmana ovat olleet kuitenkin otteluiden alut. Molemmissa peleissä San Antonio on ratkaissut pelit jo ennen taukoa. Kotikentällään Portlandin on oltava hereillä heti alusta asti eikä se voi antaa yhtään ylimääräistä tasoitusta. San Antonio näyttää tällä hetkellä niin vahvalta, että on vaikea nähdä Portlandin nousevan enää sillasta, vaikka pystyisi hoitamaan molemmat kotiottelunsa.

Oklahoma City-Clippers 1-1

Clippers jyräsi Oklahoma Cityn joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa ja toinen oli taasen OKC:n näytöstä.

Oklahoma Cityn tähtikaksikko, Kevin Durant ja Russell Westbrook, oli häikäisevä toisessa osaottelussa, mutta kaksikon pitää pystyä pitämään tasonsa joka ottelussa, mikäli se mielii otteluparista vielä jatkoon. Jos jommallekummalle osuu huono päivä, pitää Reggie Jacksonin nostaa tasoaan. Serge Ibaka ja Chris Bosh pystyvät myös tukemaan joukkuetta hyökkäyksessä, mutta Thunderin peli lepää pitkälti tehokaksikon harteilla.

Clippers oli runkosarjassa erittäin hyvä kotijoukkue häviten vain seitsemän ottelua Staples Centerissä. Chris Paulin ja Blake Griffinin on pystyttävä pitämään päänsä kylmänä, sillä hävityssä toisessa ottelussa oli merkkejä pienestä tuskastumisesta.

Kotiedun lisäksi Clippersillä on etunaan päävalmentaja Doc Rivers, joka pystyy reagoimaan otteluissa tapahtumiin muutoksiin kollegaansa Scott Brooksia nopeammin ja tehokkaammin. Siinä mielessä Clippersillä on pullat hyvin uunissa, kun ottelusarja siirtyy Los Angelesiin.