Pystyykö Oklahoma Cityn nousemaan?

Kun peli kulkee voivat tähdet keskittyä heittämään leukaa penkillä (Getty)

Kun peli kulkee voivat tähdet keskittyä heittämään leukaa penkillä (Getty)

NBA:n välierissä on ensimmäiset kotiottelut pelattu. Miamin ja Indianan pelit ovat tasatilanteessa, mutta toisessa parissa San Antonio on pyyhkinyt lattiaa Oklahoma Cityllä.

Indiana-Miami

Indiana voitti ensimmäisen ottelun, mutta taipui toisessa, kun LeBron James nousi loppupuolella tasolleen ja nosti joukkueensa voittoon. Indianalla oli kuitenkin edellytykset voittaa myös toinen ottelu ja ottelupari onkin ollut hyvin tasainen. Paul Georgen saama aivotärähdys edellisottelussa saattoi olla ratkaiseva seikka, joka käänsi ottelun lopulta Miamille.

Indianan joukkue on rakennettu voittamaan Miami pudotuspeleissä ja match upit sopivat heille erinomaisesti. Loppukauden aikana nähtyä ailahtelevaisuuttakaan ei ole parissa ensimmäisessä ottelussa nähty. Indianan pulmana vain on, että vastustajajoukkueessa pelaa maailman paras koripalloilija, joka pystyy henkilökohtaisilla ratkaisuillaan ratkomaan pelejä. Miami ei ole toki pelkästään Jamesin varassa ja etenkin Dwyane Wade on ollut isossa roolissa kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. Miamin kannalta kriittinen kysymys onkin, pystyykö Wade jatkamaan samalla tasolla. Luultavasti ei – ainakaan joka ottelussa. Siinä on silloin Indianalla iskun paikka.

Ottelupari on erittäin mielenkiintoinen eikä Miami ole niin selkeä ennakkosuosikki kuin voisi kuvitella. Se ryösti kotiedun itselleen, mutta marginaalit ovat edelleen suhteellisen pienet. Tämä ottelupari saattaa ratketa vasta seitsemännessä pelissä.

San Antonio-Oklahoma City

San Antonio on kahdessa ensimmäisessä ottelussa jättänyt Oklahoma Cityn täysin jälkeensä. Ensimmäisessä pelissä se tappoi pelin korin alta ja toisessa heittopelillään. San Antonion vahvuutena onkin monipuolisuus ja se tekee siitä erittäin vaikeasti puolustettavan joukkueen.

Oklahoma Cityllä on kuitenkin toivoa. Ei sen tarvitse katsoa kuin vuoteen 2012 jolloin se nousi 0-2-tappioasemasta San Antonion ohi. Tällä kertaa siltä puuttuvat kuitenkin Houstoniin sittemmin siirtynyt James Harden sekä loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva Serge Ibaka.

Ibakan puuttuminen on ollut valtava menetys OKC:lle eikä hänen jättämää aukkoa ole saatu paikattua. San Antonio on ottanut Ibakan puuttumisesta kaiken ilon irti ja ottanut samalla korin alusen hallintaansa.

OKC:n vaisut esitykset eivät pelkästään kulminoidu Ibakan puuttumiseen, vaan tähtikaksikko Kevin Durantin ja Russell Westbrookin on pystyttävä myös nostamaan tasoaan. OKC:n odotettiin pystyvän puolustuksessa haastamaan San Antonio urheilullisuudellaan, mutta siinä se ei ole onnistunut. San Antonio liikuttaa palloa ihailtavasti ja puolustukselle tulee melkoinen kiire eikä auttajaa ole heti tuntumassa. Spurs onkin saanut runsaasti vapaita heittoja joita se on nakuttanut pohjaan kovalla prosentilla.

Mikäli OKC mielii vielä sillasta nousta, on sen terästyttävä kentän molemmissa päissä. Durantin ja Westbrookin on saatava tulitukea myös muilta ja samaan aikaan sen on pystyttävä suojelemaan omaa koriaan paremmin ja katkaisemaan San Antonion syöttölinjat. Tällä hetkellä San Antonion peli kuitenkin rullaa niin hyvin, että sen pysäyttäminen näyttää erittäin vaikealta.