NBA:ssa tehdään jälleen historiaa

Yhdysvaltojen länsirannikolla Kalifornian keskiosissa Alamedan piirikunnassa on kaupunki: Oakland. Kaupungissa on koripallojoukkue, jonka kannattajat ovat saaneet juhlia railakkaasti viime kauden päättymisestä lähtien. Warriors on ollut hurmosmaisessa tikissä aina mestaruudesta lähtien. Ennätyksiä on rikottu ja rimaa nostettu huolella. Dubs voitti putkeen 28 NBA-ottelua kun edelliskauden finaalivoitot otetaan lukuun. Voittoputki kauden alusta kesti ennätyksellisen 24 ottelun verran.

Warriorsin kuluvan kauden avaus on 36 voittoa, 3 tappiota. Viimeksi samanlaiseen tilastoon ylsi kaudella 1995-1996 Chicago Bulls, joka voitti kyseisellä kaudella mestaruuden Michael Jordanin johdolla. Samanlaisen lukeman ovat saavuttaneet myös Philadelphia 76Ersin 1966-1967- ja Los Angeles Lakersin 1971-1972 -joukkueet. Warriors ponnistaa todennäköisesti tasalukemista uuteen ennätykseen, kun se kohtaa lauantaina Detroit Pistonsin, joka on hävinnyt viimeiset kaksi otteluaan ja majailee itäisen konferenssin keskivaiheilla saldolla 21-18.

Kobe viimeistä kertaa tähtipaitaan?

Fanit kerääntyivät torstaina pukukoppikäytävän äärelle nähdäkseen vilauksen viimeistä kertaa Oaklandissa vierailleesta Kobe Bryantista. GSW voitti ottelun 116-98.

Fanit kerääntyivät torstaina pukukoppikäytävän äärelle nähdäkseen vilauksen viimeistä kertaa Oaklandissa vierailleesta Kobe Bryantista. GSW voitti ottelun 116-98. (Getty)

Kun Kobe Bryant ilmoitti uransa päättämisestä kuluvaan kauteen, useat joukkueet ovat järjestäneet Lakersin vierasotteluissa erityisen kunnianosoituksen yhdelle historian parhaimmista koripalloilijoista. Kunniaa ovat osoittaneet myös tuhannet fanit ympäri maailmaa äänestämällä Bryantia NBA:n All Star -ottelun avausviisikkoon. Kobe on saanut toistaiseksi leijonanosan äänistä.

Toiseksi eniten ääniä on kerännyt itseoikeutetusti Golden State Warriorsin kolmoslinko Stephen Curry, jonka ansiot kuluvalla kaudella puhuvat vahvasti jopa MVP-palkinnon toistamisen puolesta (29,7 pistettä/ottelu, sarjan paras tilasto).

Kobe on viimeistellyt päätöskaudellaan toistaiseksi 17 pisteen keskiarvon ottelua kohden.

NBA:n perinteinen All Star -ottelu pelataan ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella. Idän ja lännen tähitjoukkueet kohtaavat Kanadassa Toronton Air Canada Centressä 14-16.2.2016. Kuten aina, myös Kanadan tähdistöviikonloppuun kuuluu perinteiset taito- ja donkkikilpailut. Viikonlopun aikana nähdään myös perinteinen julkkisten tähdistöottelu. Julkkismatsi pelataan kuluvalla kaudella Kanada vs. USA -tyyliin, ja joukkueiden valmentajina nähdään räppäri Drake (Kanada, Toronto Raptorsin kannattaja) ja koomikko-näyttelijä Kevin Hart (USA, julkkisottelun moninkertainen MVP). Joukkueessa vilisee viihdyttäjien lisäksi entisiä NBA-tähtiä kuten Tracy McGrady (Kanada) ja Muggsy Bogues (USA).

Toronton kotijoukkue Raptors pelasi torstaina kansainvälisillä kentillä, kun se voitti Lontoon o2-areenalla Orlando Magicin jatkoajan jälkeen 106-103. Raptors pelasi edellisen kerran Lontoossa vuonna 2011, jolloin se hävisi New Jersey Netsille kolmannen jatkoajan jälkeen.

Ennätys myös pohjapäässä

GSW:n historian parhaan kauden avauksen lisäksi ennätyksiä on rikottu kuluvalla kaudella myös pohjapäässä. Philadelphia 76Ers avasi kauden NBA:n historian surkeimmalla kauden avauksella häviämällä ensimmäiset 18 ottelua. Samanlaiseen kurimukseen joutui viimeksi kaudella 2009-2010 New Jersey Nets.

Sixers katkaisi tappioputkensa voittamalla Lakersin Kobe Bryantin juhlaottelussa, mutta lepää silti vakaasti taulukon pohjalla. Se on voittanut toistaiseksi 4 ottelua ja hävinnyt 37. Lähes yhtä surkea avaus on Lakersilla. Järveläisten surkeat otteet ovat todiste siitä, että Koben aika NBA:ssa alkaa olla takana. Legendan ura päättyy todennäköisesti runkosarjan viimeisenä päivänä 13. huhtikuuta.

 

Kansikuva: Getty.