NBA: Paul George piti Indianan toiveet elossa

Indiana Pacers laittoi Miamin istumaan (Getty)

Indiana nousi vielä taisteluun NBA:n finaalipaikasta sen voitettua Miami kotonaan 93-90. Joukkueen ykköstähtenä tuikki 37 pistettä tehnyt Paul George.

LeBron James joutui virhevaikeuksiin heti ottelun alussa ja ensimmäisen puoliskon aikana hänelle kirjattiin kolme virhettä, joka piti hänet pitkään penkillä. Indiana ei kuitenkaan pystynyt täysin hyödyntämään Jamesin poissaoloa, sillä tauolle mentiin Miamin johdossa.

Ensimmäisellä puoliajalla kuusi pistettä heittänyt George alkoi lämmetä toisella. Kolmannella neljänneksellä hän saalisti 10 pistettä ja johdatti joukkueensa voittoon päätösneljänneksen uskomattomalla 21 pisteellä. Miamilla oli vielä viime sekunneilla mahdollisuudet voittoon, mutta Chris Boshin kolmosen yritys meni ohi.

Georgen huippuillan lisäksi Indianalta kunnostautuivat myös David West, joka heitti hyvällä prosentilla 19 pistettä ja jälleen herännyt Roy Hibbert. Viime ottelussa ilman pisteitä jäänyt ja vain neljä levypalloa napannut sentteri tilastoi tällä kertaa 10 pistettä ja 13 levypalloa.

Suurin yksittäinen syy kulminoituu ehkä kuitenkin lopulta Jamesiin. Virheiden takia hän pelasi ainoastaan 24 minuuttia ja jäi uransa alhaisimpaan playoff-pistemäärään, seitsemään. Jamesin istuessa paljon penkillä, pääsi George huseeraamaan vapaammin eikä Miamilla ollut hyökkäyksessäkään enää samanlaista pelotetta, vaikka Chris Bosh pelasi hyvän ottelun 20 pisteellä ja Ray Willis, Dwyane Wade sekä Ray Allen paikkasivat hyvin Jamesin vaisua iltaa. Indiana peittosi Miamin 33-17 toisella puoliajalla, kun James oli penkillä ja se oli tällä kertaa ratkaisevassa roolissa.