Pudotuspelit ovat eri pelejä 

San Antonio Spurs sai vääntää tosissaan Tony Parkerin johdolla avausottelussa (Getty)

Spurs sai vääntää tosissaan Tony Parkerin johdolla avausottelussa Mavsia vastaan (Getty)

NBA:n pudotuspelien ensimmäiset pelit ovat jo takana ja osa joukkueista on ehtinyt pelata jo kaksi peliä. Pelit ovat lähteneet vauhdikkaasti käyntiin eikä yllätyksiltä ole vältytty.

Suurimmat suosikit San Antonio Spurs ja Miami Heat aloittivat voitoilla, mutta helpolla voitot ensimmäisistä peleistä eivät tulleet. Joukkueiden rutiinitaso kuitenkin riitti kampeamaan tärkeät avausvoitot ja San Antonio sekä Miami saivat parhaan mahdollisen startin.

Kahdeksasta pudotuspeliparista kotietu menetettiin heti ensimmäisessä ottelussa viidessä otteluparissa ja Oklahoma City Thunderkin kompuroi toisessa pelissä, joten vaaka on kääntynyt jo kuudessa otteluparissa. Se osoittaa sen, että runkosarjan pelejä on turha verrata pudotuspeleihin.

Brooklyn Nets osoitti kokemuksen arvon ja etenkin Paul Pierce näytti miksi hänet hankittiin Brooklyniin, kun hän johdatti joukkueensa voittoon Torontosta. Raptors on nuori ja taitava joukkue, mutta kokemus jylläsi ensimmäisessä ottelussa. Brooklynilla on hyvä vaihe nyt päällä ja Toronto tarvitsee seuraavasta pelistä voiton tai muuten sen tilanne käy tukalaksi, kun joukkueet matkaavat New Yorkiin.

Paul Pierce jaksaa vielä vanhoilla päivilläänkin (Getty)

Paul Pierce jaksaa vielä vanhoilla päivilläänkin (Getty)

Washington yllätti Chicagon ja oli erityisen vahva korin alla. Chicago on ehkä koko sarjan paras puolustamaan omaa korinalustaan kuten Joakim Noahin saama vuoden parhaan puolustavan pelaajan titteli osoittaa. Washington kuitenkin jyräsi korin alla Nenen ja Marcin Gortatin johdolla ja yllätti Noahin ja Taj Gibsonin housut kintuissa. Yhtäkkiä Washingtonilla olikin myös etukenttä vaaralliseksi tiedetyn takakentän lisäksi. Tämä ottelusarja saattaa venyä seitsemänteen peliin saakka.

Indianalla on takanaan surkea kevätkausi eikä se helpottanut myös avausottelussa, kun Jeff Teague pyöritteli Indianan solmuun. Indianan otteista huokuu alistuneisuus sekä väsymys ja ehkä joukkueelta on vauhti loppunut juuri ratkaisevalla hetkellä. Atlanta otti kotiedun ja sai avausvoitosta varmasti lisää virtaa. Pacers on tällä hetkellä syvässä kuopassa ja sen pitää jostain löytää nopeasti lääkkeet nousemiseksi tai muuten sen pelit loppuvat hyvin lyhyeen.

Portland nousi hienoon voittoon Houstonista ja erityisesti LaMarcus Aldridge ja Damian Lillard olivat voiton takuumiehiä. Aldridge kantoi joukkuettaan kolme neljännestä jonka jälkeen Lillard otti vetovastuun ja nuori mies osoitti melkoista kylmäpäisyyttä takomalla kovia heittoja sisään kovimmassa mahdollisessa paikassa. Houstonilla on kuitenkin edellytykset nousta vielä eikä sitä ole missään nimessä isketty kanveesiin. Varmaa on, että valmentajat tekevät ylitöitä miettiäkseen miten Lillard ja Aldridge saadaan pysäytettyä. Kun ne lääkkeet puolustukseen löytyvät, Houstonin hyökkäys James Hardenin johdolla hoitaa loput.

Viime kauden tulokas Damian Lillard jatkaa hienoja otteita (Getty)

Viime kauden tulokas Damian Lillard jatkaa hienoja otteita (Getty)

Memphisin odotettiin olevan pelkkä suupala Oklahoma Citylle, mutta Grizzlies näpäytti ennakkosuosikkia toisessa ottelussa ottamalla upean jatkoaikavoiton. Vaikka Kevin Durant ja Russell Westbrook ovat joukkueen selkeästi kirkkaimmat tähdet, OKC menestyksen takeena on myös vahva penkki. Toisessa ottelussa se ei saanut samanlaisia apuja reserveistä ja Memphis pääsi yllättämään. Vaikea on kuitenkin nähdä, että Memphis pystyisi loppuun asti vaimentamaan Oklahoma Cityn ukkosta.

Golden State Warriors taisteli ensimmäisestä ottelusta Los Angeles Clippersiä vastaan hienon voiton, mutta joutui toisessa täysin jyrän alle. Ehkä yksi vierasvoitto riitti tyydyttämään oaklandilaisten nälän ja katseet siirrettiin osittain jo tuleviin kotipeleihin. Toisessa ottelussa Clippers osoitti hyökkäysvoimansa, mutta ensimmäisessä sen haavoittuvaisuus näkyi selvästi. Jos Golden State nappaa kotonaan voitot, tulee seuraavista otteluista erittäin mielenkiintoisia.

NBA:n pudotuspelien seuraavat ottelut:

Keskiviikko 23.4

Klo 02.00 Indiana-Atlanta

Klo 02.30 Toronto-Brooklyn

Klo 04.30 Chicago-Washington

Torstai 24.4

Kl0 02.00 Miami-Charlotte

Klo 03.00 San Antonio-Dallas

Klo 04.30 Houston-Portland