Sasu Salinin vanha joukkuekaveri taistelee taas NBA-mestaruudesta

Aron Baynes taistelee korin alla nykyään Spursin paidassa (Getty)

Aron Baynes taistelee korin alla nykyään Spursin paidassa (Getty)

Union Olimpija Ljubljanassa pelaavalle Sasu Salinille San Antonio Spursin sentteri Aron Baynes on tuttu peluri. Australialaisjärkäle pelasi vielä viime kaudella Olimpijan riveissä Salinin joukkuekaverina.

Baynes esiintyi alkukaudesta edukseen Olimpijan Euroliigan otteluissa ja samalla herätti San Antonion kiinnostuksen. Hän siirtyikin rapakon taakse alkuvuodesta. Salinin mukaan Baynesin potentiaalin huomasi heti.

– Hän pääsi taistelemaan NBA:n mestaruudesta jo viime kaudella. San Antonio on hyvä jengi myös tänä vuonna. Baynes on hyvä ja iso peluri ja hyvä liikkumaan. Isona miehenä hän juoksee hyvin kenttää ja on fyysinen ja kyllä hän NBA:han kuuluu. Hän ei ole vielä pelannut isoja minuutteja, mutta varmasti saa vielä mahdollisuuden. Tim Duncanin opissa on hyvä kehittyä. NBA:han siirtoon tarvitaan myös vähän onnea ja Spurs oli myös valmis maksamaan buy-outin, Salin kertoo.

Salinin mukaan aussi on pelikentän ulkopuolella jopa ujo, mutta kentällä asenne vaihtui.

– Hän oli ihan hauska kaveri, mutta viihtyi aika paljon myös omissa oloissa. Välillä hän saattoi olla hieman äkkipikainen peleissä. Cevapciceja hän ainakin söi ison määrän, Salin naurahtaa viitaten balkanilaisiin lihapötkylöihin.