Susijengin Huff tarkkailee tulevia vastuksia: ”Siellä on sellaisia jätkiä joita kukaan ei pysäytä NBA:ssakaan”

Susijengin Shawn Huff odottaa pääsevänsä testaamaan omia ja joukkueen rajoja USA:ta vastaan (Alloverpress)

Susijengin Shawn Huff odottaa pääsevänsä testaamaan omia ja joukkueen rajoja USA:ta vastaan (Alloverpress)

Suomen koripallomaajoukkueella häämöttävät edessä mielenkiintoiset MM-kisat joissa vastaan asettuvat USA:n tähtipelaajat. Vastustajajoukkueen pelaajien tarkkailu on tehty Suomelle helpoksi, sillä heidän pelejään näkee päivittäin TV:n välityksellä.

Suomea vastaan Bilbaossa nähtäneen ainakin Oklahoma Cityn tähtikaksikko Kevin Durant sekä Russell Westbrook. USA:n MM-ehdokkaiden listalla on yhteensä neljä NBA:n välierissä pelannutta peluria.

USA:n nippu on timanttisen kova valittiin joukkueeseen ketä tahansa ehdokkaiden joukkueessa. Suomen koripallomaajoukkueen Shawn Huff myöntää, että yksi vastaan yksi –tilanteessa NBA-tähtiä voi olla vaikea pysäyttää.

– Siellä on sellaisia jätkiä joita kukaan ei pysäytä NBA:ssakaan, etten tiedä tarvitseeko meidän murehtia yksilöinä miten heidät pysäytetään. Meidän täytyy vain joukkueena yrittää hidastaa kavereita. He ovat maailman parhaita pelaajia ja he ovat maailman parhaita sen takia, että heidät voi ahdistaa vaikeaan paikkaan, mutta silti he pistävät pallon koriin, Huff miettii USA:n tähtisikermän kovuutta.

Huff ei lähde MM-kisoihin kuitenkaan USA:n tähtiä nöyristelemään, vaan ottaa haasteen innolla vastaan.

– Kilpailijana aina haluat testata omia taitojasi maailman parhaita vastaan. Se on mahtava tilaisuus päästä kokeilemaan sitä missä itse on.