Vesa Mäkäläinen: ”Nyt olen se kokenut kaveri”

Vesa Mäkäläinen odottaa tulevaa Korisliiga-kautta innolla taas Namika Lahden paidassa. Viimeksi hän esiintyi joukkueen paidassa viisi vuotta sitten ja tuolloin kausi päättyi mestaruuteen. Tuolloin hänet valittiin finaalien MVP:ksi.

– Paluu maistuu hyvälle. Olen erittäin innostunut, ja viimeksi kun olin siellä, kausi päättyi mestaruuteen. Nyt on tarkoitus lähteä hakemaan sitä samaa fiilistä ja voittaa taas se mestaruus.

Mäkäläisen on ollut helppo palata tuttuihin maisemiin. Tällä kertaa hän kuuluu lahtelaisten kokeneeseen kaartiin.

– Halli on muuttunut, mutta muuten samaa porukkaa siellä pyörii. Ilkka Vuori on myös taas mukana samassa joukkueessa. Totta kai pelaajat ovat vähän vaihtuneet. Itse olin viimeksi nuori kaveri ja nyt olen se kokenut kaveri. On kiva päästä nyt neuvomaan ja auttamaan nuorempia.

Mäkäläinen tietää joukkueensa vahvuudet.

– Meillä on nuori, liikkuva, hyvin puolustava ja energinen joukkue. Harjoituspeleissä olemme ainakin pelanneet todella hyvin yhteen, mikä on todella positiivinen juttu tässä vaiheessa.

Liigasta 200-senttinen laitahyökkääjä odottaa aiempia kausia tasaisempia. Ennakkosuosikit ovat kuitenkin samat.

– Odotan tasaista kautta. Voimasuhteet ovat muuttuneet ja enää ei ole niin suurta eroa parhaimman ja heikoimman joukkueen välillä. Toivottavasti taso on hyvä ja ihmiset löytävät peleihin mukaan ja nauttivat korisbuumista. Korisliiga on kuitenkin mennyt eteenpäin ja kovia maajoukkuepelaajia on joukkueissa paljon.

– Pyrintö on aina ollut vahva. He ovat viimeiset neljä vuotta olleet kärkikahinoissa ja tulevat varmasti siellä tänäkin vuonna olemaan. Biisonit tietenkin on vahva. Sitten on Kotka, Kauhajoki ja me, jotka taistelemme Top5-sijoituksista. On erittäin vaikea sanoa nyt, ketkä pärjäävät, mutta parin kolmen kuukauden päästä näemme, miltä taulukko alkaa näyttää, Mäkäläinen sanoo.

Pelien alkamista Mäkäläinen odottaa kuin kuuta nousevaa.

– Pelejä on odotettu kesästä lähtien. Niin monta tuntia on tullut vietettyä harjoitussalissa aikaa, joten pelit ovat kaiken sen tuskan ja hien palkinto, Mäkäläinen iloitsee.

Miesten Korisliigan avauskierros keskiviikkona 01.10 klo 18:30:

Helsinki Seagulls vs Kauhajoki, Töölön Kisahalli
Tampereen Pyrintö vs Tapiolan Honka, Pyynikin Palloiluhalli
KTP vs Salon Vilpas, Steveco Areena
Namika Lahti vs Korikobrat, Suurahalli Areena
Bisons Loimaa vs Kouvot, Loimaan liikuntahalli