Nelosen maksukanavat auki viikonloppuna, tarjolla myös NBA:ta ilmaiseksi!

SuperBowl -viikonlopun kunniaksi Nelonen Pro -maksukanavat ovat vapaasti katsottavissa koko viikonlopun ajan. Kyseiseen viikonloppuun Nelosen urheilukanavien ohjelmistoon mahtuu kolme suoraa NBA-ottelua, joista yksi tulee vieläpä primetimelähetyksenä ja sopivasti juuri ennen viikonlopun kruunaavaa SuperBowlia! Suorien lähetysten lisäksi ohjelmistossa on myös muita NBA-aiheisia ohjelmia ja otteluiden jälkilähetyksiä. Ensimmäinen jälkilähetys on keskiviikkoyön huippuottelu Golden State Warriors – Chicago Bulls, joka on nähtävissä Nelonen Pro 1 kanavalla tänään kello 19.30.

La 31.1. klo 02.30 LIVE: Brooklyn Nets – Toronto Raptors

Viikonlopun ensimmäisessä suorassa lähetyksessä kohtaavat juuri idän viimeiseltä playoffpaikalta pois tippunut Brooklyn Nets ja pelivireen uudelleen löytänyt Toronto Raptors. Netsin alamäki alkoi joukkueen tähtitakamies Deron Williamsin loukkaantumisesta ja joukkue on viimeisessä 13 ottelussaan onnistunut saalistamaan vain 2 voittoa. Nets on ollut koko kauden tradehuhujen keskellä ja nyt, kun joukkueen sentterin Brook Lopezin sanottiin pysyvän joukkueessa, ovat huhut keskittyneet joukkueen kalleimpaan mieheen, Joe Johnsoniin. Viimeisimpänä Johnson on yhdistetty Charlotte Hornetsiin, joiden huhuttaisiin antavan vaihdossa ainakin alavireistä kautta joukkueen riveissä pelaava Lance Stephenson.

Kanadan koripalloylpeys, Toronto Raptors, menetti idän kärkipaikan vuodenvaihteen synkän jakson aikana. Raptorsin recordi oli kymmenen pelin jaksolla vain 3-7 ja joukkue putosikin kaksi sijaa, idän kolmanneksi. Nyt joukkue on kuitenkin löytänyt takaisin voittojen tielle ja neljän ottelun voittoputken myötä kohonnt konferenssin kakkospaikalle. Toki 17 ottelun voittoputkessa olevaan Atlanta Hawksiin on vielä matkaa. Raptors on tehyt tällä kaudella itäisen konferenssin joukkueista eniten pisteitä. Joukkue onkin taas usean pelin taantuman jälkeen löytänyt tehokkuutensa ja onkin viimeisessä kolmessa ottelussaan tehnyt keskimäärin 112,3 pistettä ottelua kohden. Nets on sen sijaan liigan kuudenneksi tehottomin hyökkäyspäässä vain 95,1 pisteen ottelukeskiarvollaan, joten Raptorsilla tuskin tulee olemaan vaikeuksia Netsiä vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella, jolloin Raptors voitti kotonaan 105-89.

Su 1.2. klo 03.00 LIVE: Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers

Surkeaa kautta pelannut Minnesota Timberwolves joutuu isännöimään hyvän vireen löytänyttä Cleveland Cavaliersia. Timberwolvesin pisin häviöputki tällä kaudella on ollut 15 ottelun mittainen, mutta tähän otteluun lännen jumbo pääsee lähtemään mahdollisesti jopa 2 voittoa alla, sillä joukkue voitti keskiviikkona Boston Celticsin ja pelaa lauantaiyönä idän jumbon Philadelphia 76ersin vieraana. Timberwolves ei ole tosin vielä kertaakaan voittanut tällä kaudella kahta ottelua peräkkäin. Joukkue sai Kevin Martinin takaisin sairastuvalta, mikä piristänee peliä ainakin hieman. Martin on joukkueen paras pistemies 20,5 pisteellä ottelua kohden.

Kovavireinen Kyrie Irving pussitti viime ottelussa uransa ennätyspisteet. (Getty)

Kovavireinen Kyrie Irving pussitti viime ottelussa uransa ennätyspisteet. (Getty)

Cavaliers joutui viime pelissään jälleen pelaamaan ilman LeBron Jamesia, kun mies laskeutui Tiistain ottelussa pahasti ranteidensa päälle. Edes tämä ei katkaissut joukkueen voittoputkea, sillä Kyrie Irving jatkoi huikeita otteitaan viimeistellen joukkueelle 55 pistettä johdattaessaan Cavaliersin komeaan 99-94 kotoivottoon Portland Trail Blazersiä vastaan. Irving onkin tehnyt kahdessa viimeisessä pelissä yhteensä 93 pistettä. Lisäksi Jamesin uskotaan palaavan kokoonpanoon jo lauantaiyön otteluun Sacramento Kingsiä vastaan, mikä tuskin ainakaan hidastaa Cavaliersin menoa. Sunnuntaiyön ottelussa on kaikki ainekset jopa Cavaliersin murskavoittoon.

Kauden aikaisemmassa kohtaamisessa Cavaliers veti pidemmän korren pistein 125-104.

Su 1.2. klo 21.00 LIVE: New York Knicks – Los Angeles Lakers

Sunnuntai-illan primetime-ottelussa kohtaa kaksi suurta, kun New York Knicks saa vieraakseen Los Angeles Lakersin. Asetelma kuulostaa kovin herkulliselta, jos ei oteta huomioon sitä tosiasiaa, että molemmat joukkueet ovat konferenssiensa häntäpäässä. Joukkueet ovat voittaneet tällä kaudella yhteensä vain 22 ottelua. Lännen toiseksi viimeisenä majailevan Lakersin kautta synkisti entisestään supertähti Kobe Bryantin kauden päättänyt olkapään kiertäjäkalvosimen repeäminen. Joukkue oli juuri kauden pisimässä yhdeksän ottelun häviöputkessa, mutta yllätti viime yönä voittamalla Chicago Bullsin kahden jatkoajan jälkeen 123-118.

Idän jumbojoukkueen New Yorkin suurin tähti Carmelo Anthony sen sijaan on takonut taululle hyviä lukuja oikeastaan aina pelatessaan, mutta se ei ole riittänyt vastustajien voittamiseen. Joukkue vaihtoi vuoden alussa sekä J.R. Smithin että Iman Shumpertin Cavaliersiin ja Knicks alkoikin valmistautua jo kesän siirtomarkkinoihin estääkseen toisen katastrofikauden peräjälkeen. Knicksin pisin häviöputki tällä kaudella on 16 ottelun mittainen, mikä sattuu olemaan myös koko seuran historian pisin tappioputki. Pieniä piristymisen merkkejä kuitenkin on ilmassa, sillä viimeisestä viidestä ottelusta Knicks on voittanut neljä.

Joukkueet eivät ole kohdanneet aikaisemmin tällä kaudella.

Koko viikonlopun NBA-ohjelma Nelonen Pro -kanavilla:

pe 30.1. klo 19.30 Golden State Warriors – Chicago Bulls (28.1.), Nelonen Pro 1

la 31.1. klo 02.30 LIVE: Brooklyn Nets – Toronto Raptors, Nelonen Pro 1, Ruutu

la 31.1. klo 11.00 NBA Inside Stuff, Nelonen Pro 2

la 31.1. klo 11.30 Brooklyn Nets – Toronto Raptors (30.1.), Nelonen Pro 2

la 31.1. klo 19.30 Brooklyn Nets – Toronto Raptors (30.1.), Nelonen Pro 1

su 1.2. klo 03.00 LIVE: Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers, Nelonen Pro 2, Ruutu

su 1.2. klo 10.00 Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers (31.1.), Nelonen Pro 1

su 1.2. klo 17.00 Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers (31.1.), Nelonen Pro 2

su 1.2. klo 20.00 NBA Action, Nelonen Pro 1

su 1.2. klo 20.30 NBA Inside Stuff, Nelonen Pro 1

su 1.2. klo 21.00 LIVE: New York Knicks – Los Angeles Lakers, Nelonen Pro 1, Ruutu

ma 2.2. klo 19.30 NBA Action, Nelonen Pro 1

ma 2.2. klo 20.00 New York Knicks – Los Angeles Lakers (1.2.), Nelonen Pro 1