Bratislavassa luvassa hullunmyllyä

Helsingin Jokerit päättää kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueensa tänään Slovan Bratislavaa vastaan. Ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa, ja se on nähtävissä Viasat HockeyFinland -kanavalla ja Viaplay-verkkopalvelussa.

Hagman sivussa

Perjantaisen SKA-ottelun jälkeen Jokereiden kokoonpanoon on tullut muutoksia, kun joukkueen paras maalintekijä Niklas Hagman on sivussa loukkaantumisen takia. Emme saaneet pyynnöstä huolimatta lisätietoa vamman laadusta tai syntyajankohdasta, vaan vastaus oli sama kuin Jokereiden verkkosivuilla: Hagman menee tarkempiin tutkimuksiin Suomeen päästyään. Jääkiekosta tuttu tiukka linja kommentoida pelaajien kuntoa sai tässä tapauksessa siis jatkoa.

Slovan piristynyt Matikaisen tulon myötä

Alkukauden pirteästi vierasvoitoilla aloittanut Slovan ajautui syyskuun puolessa välissä pelilliseen ja tulokselliseen kriisiin, minkä seurauksena Rostislav Čada sai väistyä, ja tilalle palkattiin Suomen oma Petri Matikainen. Matikaisen alaisuudessa Slovan on napannut seitsemästä pelistä neljä voittoa ja kolme tappiota. Kotona Matikainen hävisi avausottelussa Zagrebille, mutta voitti kahdessa seuraavassa ottelussa Dinamot Minskin ja Riikan.

Alkukauden paras maalintekijä ja pistemies Ladislav Nagy on keskellä kuivaa kautta, sillä verkko ei ole heilunut viiteen otteluun. Hänellä on kuitenkin kaksi kypärätemppua kauden kahdeksaan avausotteluun, joten potentiaalia ketsuppipulloilmiöön löytyy.

– Slovanilta löytyy laajalta rintamalta samaa vaarallisutta kuin Nagyltakin, ei me voida liikaa yhtä pelaajaa miettiä. Tosin, ylivoimassa aika paljon peli pyörii hänen kauttaan, joten sitä ollaan vähän katsottu läpi, kommentoi Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund.

Kaikki merkit viittaavat hullunmyllyyn

Perjantaisen SKA-ottelun tapaan myös tänään Jokereita odottaa fanaattinen kotiyleisö. Bratislavan Slovnaft Arena on myyty hyvissä ajoin loppuun, mikä tulee takaamaan sen, että tunnelma hallissa on hyvä. Westerlund nostaa asian heti päällimmäisenä esiin.

– Halli on täynnä ja luulen että tunnelma tulee olemaan hyvin pitkälti samanlainen, kuin perjantaisessa SKA-ottelussa. Pieni kaukalo, hyvin luisteleva ja liikkuva joukkue, joka tulee kovaa päälle. Slovan on myös hyökkäyspäässä nopea joukkue ja äärimmäisen taitava 1 vs. 1 -tilanteissa. Luulen, että illan pelistä tulee oikea hullunmylly, kaikki merkit viittaavat siihen.

Perjantaina Jokerit onnistui valmistautumisessaan hyvin ja oli valmiina pelaamaan SKA:ta vastaan. Myös tänään pelaajien on oltava valmiita.

– Ottelun alku on tänään tärkeä. Meidän pitää olla valmiita, eikä päästää vastustajaa yllättämään kovalla tempolla. Ei me voida vain lähteä ottamaan vastaan Slovanin hyökkäyksiä, muuten tulee äkkiä rumat lukemat taululle.

Täysi tupa ja halu pelata kovalla tempolla voi kääntyä myös isäntiä vastaan.

– Toisaalta jos hyökkäyspelissä Slovan pelaa tänään kiekolla ja on tunteella mukana, ja me onnistumme pitämään viisikkorakenteet tiiviinä, avautuu meille mahdollisuuksia hyödyntää heidän mahdolliset yliryntäilyt ja ylihyökkäämiset, kommentoi Westerlund.

Eli ehjä viisikkopeli molempiin suuntiin on avainasemassa, aina ja iänkaikkisesti?

– Niinhän se on, ei me muuten tässä sarjassa pärjätä, naurahtaa Westerlund.

Sallinen ykköseen

Jere Sallinen nousee ykköskenttään Hagmanin ollessa sivussa, hyvässä vireessä ollut Petr Koukalin johtama kolmosvitja pysyy ennallaan. Huilivuorossa tänään hyökkääjistä Kurtis McLean ja Tommi Huhtala. Puolustajista levossa Daine Todd ja Topi Jaakola.

76 Jere Sallinen – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
14 Tomi Mäki – 90 Johan Harju – 28 Jani Rita
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
18 Semir Ben-Amor – 32 Riku Hahl – 79 Eetu Pöysti

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
2 Oskari Korpikari – 10 Jere Karalahti
55 Atte Ohtamaa – 4 Ossi Väänänen

1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)

Vedonlyönti

Viimeksi nappasimme Jokereiden ja SKA:n pelistä alle 5.5 kiinni maistuvalla kertoimella 2.00. Lisäksi Minskin ja Slovan Bratislavan kohtaamisen yli 4.5 ui kivasti kotiin, ainoa (kirkas) huti tuli, kun Astana ja Sibir hulluttelivat tuplasti yli 5.5 maalin, kun me olimme lyöneet underia.

Vekkulimainen velikulta Steve Moses virnuili aamupäivän aikana siihen malliin, että verkko heiluu taas tänään. Kerroin miehen maalille olisi 2.55, siihen voi halukkaimmat tarttua. Jalka liikkuu ja pelihuumori on kohdillaan, siksi illasta toiseen Jokereiden vaarallisimman hyökkääjän maali ei koskaan ole huono veto.

Moskovassa Atlant kohtaa Zagrebin, ja maltillinen vetolinja ”voitto se on pienikin voitto” jatkuu tänään. Molempien joukkueiden peleissä on nähty maaleja: Atlantin seitsemän viimeistä jäätanssiesitystä varusteet päällä on päättynyt yli 4.5 maalin lopputulemaan, Zagrebin vastaava lukema on kuusi peliä. Toistaseksi mikään ei viittaa siihen, että tahti hiljentyisi. Kerroin 1.52 on harkitsemisen arvoinen.

Hyökkäämme kuitenkin mielestämme päivän isoimpaan ylikertoimeen. Torpedo on saanut hyökkäyspeliään uomaan ja isosti. Wojtek Wolski, Jarkko Immonen, Sakari Salminen ja kumppanit ovat iskeneet viimeisestä seitsemästä ottelusta kuudessa yli 2.5 häkkiä, eikä Lokomotivin puolustus ole ollut niin hyvä, etteikö Torpedon kolmen maalin ilta tänäänkin olisi mahdollista. Nordic tarjoaa kohteelle kerrointa 2.3, joka myös päätyy lapulle.

Ja sitten se hullunylly. Olin pitkään alle 5.5 maalin kannalla tähän otteluun, mutta Erkan puheet hullunmyllystä ja kovasta temposta tarkoittavat suoraan lisääntyneitä maalimääriä. Uskotaan, että Bratislava iskee vähinttän kaksi maalia, ja samalla luotetaan siihen että Hagmanin poissaolosta huolimatta Jokerit löytää tiensä tulostaululle maalien muodossa. Yli 5.5 maalia on tosiasia.

Torpedo yli 2.5 maalia2.30
Slova-Jokerit yli 5.5 maalia 2.05
(Atlant-Zagreb yli 4.5 maalia 1.51)

NordiBetin kohteisiin pääset kiinni tästä!