NHL-legenda luotsaa U20-maalivahtejamme Kanadassa: ”Kova kaksikko”

NHL:n parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2005-2006 valittu Miikka Kiprusoff luotsaa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen maalivahteja Kanadan MM-kisoissa.

Kiprusoff on luottavainen maalivahtikaluston suhteen.

– Meillä on kovat maalivahdit. Kaksi maalivahtia jotka on isossa roolissa liigajoukkueissaan ja Kaapo (Kähkönen) siinä mukana nuorena haastajana, tulevaisuuden nimenä mukana, Kiprusoff kertoo.

Maajoukkueen ykköstorjujan paikka on vielä vapaana ja seuroissaan vahvasti pelannut kaksikko Ville Husso ja Juuse Saros taistelevat etupäässä kumpi ottaa päävastuun torjuntatöistä Kanadassa.

– Hyvä tilanne joukkueen kannalta. Kaksi kovaa molaria, molemmat saa mahkut näyttää treenipeleissä ennen turnauksen alkua. Sitten katsotaan kumpi on kuumempi.

Kiprusoff pelasi pitkän uran rapakon takana. Pelejä tuli NHL:ssä San Jose Sharksin ja Calgary Flamesin riveissä lähemmäs 700 kappaletta. MM-kisakaupungit Montreal ja Toronto ovat tuttuja maalivahtilegendalle.

– Molemmat kisakaupungit ovat hienoja kiekkokaupunkeja. Hieno kokemus tulee olemaan joukkueelle.

Pelaajauransa päättänyt Kiprusoff kokeilee nyt ensi kertaa valmentamista. Kanadan reissulla selviää jatkuuko ura maalivahtivalmennuksen parissa.

– Pikkuhiljaa katsellaan. Nyt tuli tämmöinen mahku, hyvä tilaisuus kokeilla miltä tämä valmennustouhu tuntuu. Ei ole vielä sen pidempiä suunnitelmia, Kiprusoff päättää.

Katso lisää Kiprusoffin mietteitä tästä videohaastattelusta.

Muista myös tsekkaa juhlapyhien kattavin Urheilukalenteri tästä. Sieltä pääset käsiksi kaikkiin ennakoihin ja myös Pikku-Leijonia koskevaan uutisointiin.