Chicago tasoitti finaalisarjan – Timonen lähellä sankarinviittaa

Chicago Blackhawks tasoitti finaalisarjan tilanteeseen 2-2, kun Tampa Bay Lightning kärsi kirvelevän 2-1 tappion viime yönä. Vieraiden maaliin syöttöpisteen merkautti Valtteri Filppula.

Tampa joutui iskemään maalillensa 20-vuotiaan tulokasmaalivahti Andrei Vasilevskiyn ykkösmaalivahti Ben Bishopin kärsittyä loukkaantumisesta. Bishop loukkaantui jo finaalisarjan toisessa ottelussa, mutta mies pystyi pelaamaan sen jälkeen vielä maanantaina. Nyt vamma piti miehen sivussa, mutta Lightning on jo tiedottanut miehen palaavan vielä finaalisarjan aikana.

Chicago onnistui ohittamaan Vasilevskiyn vain kahdesti, mutta se riitti. Jonathan Toews vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ensimmäisen erän kuudennella minuutilla, mutta Tampa iski tasoihin erän ohitettua puolivälin. Maalin iski Alex Killorn Filppulan syötöstä.

Ottelun ratkaisumaali nähtii kolmannen erän kuudennella minuutilla, kun ensiksi Kimmo Timonen osui ylärimaan ja siitä seuranneesta aloituksesta Patrick Kanen aloituksesta Brandon Saad sai kiekon ja rynni maalille iskien kiekon lopulta verkon perukoille.

”Se olisi ollut mukava makupala,” Chicago-luotsi Quenneville totesi Timosen laukauksesta.

”Oikeasti, yritin rynniä maalille aiheuttaen kaaosta ja kiekko löysi samalla perille,” kertoi Saad voitto-osumastaan NHL.comille.

”Tampa oli tänään parempi joukkue. Siitä ei ole kysymystäkään, mutta tähän aikaan vuodesta sillä ei ole mitään merkitystä, sillä me voitimme,” kertasi Timonen ottelun ratkettua.

Chicagolla jäi paljon parannettavaa seuraavaan otteluun. Joukkue pommitti venäläistulokas Vasilevskiya vain 19 kertaa ja avauserässä laukaukset menivät vieraille 9-2.

”Hän tulee pelaamaan ensimmäistä pudotuspeliään ja päästää vain 2 maalia. Se on minun kirjoissani todella kova suoritus,” Tampan valmentaja Jon Cooper suitsutti venäläismaalivahtiaan. ”Hän todisti, että pystyy pelaamaan näitä pelejä ja se on todella kova saavutus 20-vuotiaalle tulokkaalle.”.

Tampan paikka avautui lopussa Steven Stamkosille, joukkueen pelattua ilman maalivahtia, mutta supertähti suti avopaikasta tolppaan. Näin ottelu ratkesi jälleen kerran yhden maalin erolla ja sarja tasoittui tilanteeseen 2-2.

Timonen pelasi paluuottelussaan vain reilut kuusi minuuttia ja myös Teuvo Teräväisen peluutusta oli muutettu. Teräväinen aloitti ottelun neloskentässä, mutta pelikaverit vierellä vaihtuivat ottelun aikana muutamaan otteeseen. Miehen tutkapari Patrick Sharp nostettiin otteluun ykköseen Marian Hossan sekä Toewsin rinnalle. Teräväinen pelasi ottelussa reilut kymmenen minuuttia, mutta pääsi käväisemään jäällä myös ylivoimalla.