EHT Sotshi – Tšekki-Suomi klo 19.30

kara

Suomen ensimmäinen peli Venäjän Euro Hockey Tour -turnauksessa pelataan tänään Prahassa, kun vastaan asettuu Tšekki. Turnaus on viimeinen kansainvälinen koitos ennen Sothsin olympialaisia. Suomen osalta olympiaturnaus alkaa 13. helmikuuta. Turnauksessa joukkueet ovat varsin KHL painotteisella pelaajistolla liikenteessä. Venäjällä on jalkeilla kivenkova joukkue, jonka suurimpina tähtinä hääräävät Ilja Kovaltshuk ja Aleksandr Radulov. Venäjä-Ruotsi -ottelu alkaa klo 17.30 ja sitäkin voi väijyä maikkarin maksukanavilta.

Kotijoukkue Tšekki hävisi Karjala-turnauksessa kaikki ottelunsa. Suomea vastaan Tšekki meni jo 2-0 johtoon, mutta Suomi tuli Petri Kontiolan ja Mika Pyörälän osumilla tasoihin ja viisi minuuttia ennen loppua Jori Lehterän ylivoimamaalilla 3-2 voittoon.  Tšekki on kuitenkin kotonaan todella vaarallinen ja tulee varmasti testaamaan Suomen valmiuden 42-vuotiaan Petr Nedvedin johdolla. Nedved on paukuttanut tällä kaudella 30 pelissä Liberecissä tehot 11+16. Joukkueesta löytyy kokemusta myös puolustuspäästä kun sitä johtaa nykyisin HC Kladnoa edustava Tomas Kaberle.

Suomen peli kulki Karjala-turnauksessa kun ainoastaan Ruotsi kykeni Leijonat jatkoajalla voittamaan. Suomella on suhteellisen nuori ja näyttöhaluinen ryhmä jalkeilla. Sotshiin tuskin tästä joukkueesta moni on matkalla EHT-turnauksen jälkeen, mutta näyttöjä tulevia MM-kilpailuja ajatellen on mahdollisuus antaa. Paljon apuja siis Sotshin Olympiajoukkueen veikkaukseen ei ole valitettavasti luvassa…

Mielenkiintoisena pidän millaisesessa kunnossa ja minkä tasoisia näyttöjä joukkueen kokenut kapteeni Petteri Nummelin antaa. Nummelin on kärsinyt loukkaantumisista, mutta on silti kerännyt 20 ottelussa Lukossa tehot 5+9=14. Hyökkäyskalustosta lähes jokainen herättää mielenkiintoa. Puustinen on ollut erittäin maalinälkäinen, Donskoi ei mokaa rankkareita, Koho pelaa huikeaa kautta SaiPassa, Rajala uskomattomassa lennossa Ruotsissa ja Sallisen veljekset saavat olla taas yhdessä.  Mielenkiintoinen turnaus siis luvassa ja monella pelaajalla on siis mahdollisuus nousta jopa koko kansan tietoisuuteen.

Suomi kohtaa turnauksessa vielä lauantaina Venäjän ja tutusti sunnuntaina Ruotsin.

Suomen joukkue:

Maalivahdit:
Atte Engren, HC Lev Praha
Mikko Koskinen, Sibir Novosibirsk

Puolustajat:
Petteri Nummelin, Lukko
Atte Ohtamaa, Kärpät
Topi Jaakola, HC Lev Praha
Mikko Mäenpää, HC Lev Praha
Jere Karalahti, Jokerit
Anssi Salmela, HV71
Janne Jalasvaara, Dinamo Moskova

Hyökkääjät:
Olli Palola, Tappara
Juha-Pekka Hytönen, Lausanne HC
Toni Rajala, HV71
Janne Pesonen, Ak Bars Kazan
Tommi Huhtala, Blues
Joonas Kemppainen, Kärpät
Pekka Jormakka, Tappara
Ville Koho, SaiPa
Joonas Donskoi, Kärpät
Jarno Koskiranta, Sibir Novosibirsk
Jere Sallinen, HPK Hämeenlinna
Tomi Sallinen, Blues Espoo
Teemu Hartikainen, Salavat Julajev Ufa
Juuso Puustinen, HIFK Helsinki