Erkka Westerlund: ”Tämä on iso koitos”

Jokereiden ja Kazanin kauden avauskohtaaminen päättyi Kazanin 2-4 viearsvoittoon ottelussa, joka oli tempoltaan ja viihdearvoltaan ehkäpä kauden parasta antia. Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund odottaa illan kohtaamisen olevan pitkälti samanlainen kuin viikko sitten maanantaina.

– Todennäköisesti samantyylinen kamppailu tulossa kuin viikko sitten. Toki ollaan nyt vielä Kazanin kotikentällä ja paine tulee olemaan entistä isompi vastustajan osalta.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kazan tuli päälle kovaa ja karvaus oli ajoittain todella syvällä Jokereiden päädyssä. Nyt pelataan Kazanin TatNeft Arenalla, ja kotiyleisön tuki takanaan intensiteetti ei ainakaan tule laskemaan.

– Odotan, että Kazan pelaa tänään vielä aktiivisemmin ja aggressiivisemmin kuin Helsingissä.

Tappioon päättyneen Avtomobilist -ottelun jälkimainingeissa kokenut valmentaja nostaa esille pelaajien yhteishengen ja taisteluasenteen merkityksen.

– Tämä on iso koitos meidän joukkueelle. Jotta me pystymme isompia joukkueita vieraissa haastamaan, on meiltä löydyttävä vielä pykälä lisää yhdessäpelaamiseen ja yhdessä taistelemiseen. Pelaajien on oltava valmiita tekemään asioita ja taistelemaan toistensa puolesta, kommentoi Westerlund.

Jokerit oli edellisessä Kazan-ottelussa vaikeuksissa hyökkäyksiinlähtöjen kanssa. Westerlund painottaakin, että oman alueen peliaika tulee minimoida, jotta tulos on hyvä.

– Niin tässä ottelussa kuin yleensäkin, meidän pitää päästä nopeammin lähtemään omista. Meidän pitää puolustaa hyvin ja saada kiekko ensin itselle ja sitten lähteä saman tien hyökkäämään. Puhutaan sitten hyökkäys- tai puolustuspelaamisesta niin omassa päässä ei kannata viettää turhaa aikaa.

Kazanin Janne Pesonen kommentoi, että ottelun voittaa se osapuoli, joka tekee enemmän maaleja. Westerlund naurahtaa Pessin kommentille ja toteaa haastattelun päätteeksi:

– Janne puhuu viisaita sanoja.

Ottelu alkaa klo 18.30, ja on katsottavissa Viasat Hockey Finland -kanavalla ja Viaplay-palvelussa.