Iso, paha, Metallurg ja Hirviteatteri

Nopea pikakelaus eiliseen: Kärppien matsi oli meille eilen hellä, ZSKA-SKA ei. Tuloksena 2/3 osumaa ja mukavasti plussaa. Otimme myös eilen käyttöön pienen uudestuksen: nyt panoksemme on 1-3 yksikköä (u=unit) riippuen siitä, miten pelattavana kohdetta pidämme. Kasassa on 70 osumaa 122 vedosta, palautusprosenttimme varsin mallikas 117.15.

Keskiviikkona pyöräytetään konferenssifinaalit myös idässä, ja me hyppäämme Metallurgin kelkkaan. Miksikö? Ufa on vahvistunut viime kaudesta ja on hyvä joukkue, mutta me pidämme Metallurgia potentiaalisempana joukkueena. Oskar Osalajoukkue on päässyt lentämään läpi kauden yllättävän vähällä huomiolla ja vähillä mestaruuspaineilla, vaikka kasassa on mielestämme idän laajin ja laadukkain materiaali. Käytännössä joukkueen ydin on sama kuin kevään 2014 mestaruusjoukkueessa.

Ufa selvisi idän finaaleihin voitettuaan seiskapelissä Omskin niukasti lukemin 2–1. Onko Sami LepistönTeemu Hartikaisen ja Likaisen Linuksen (Linus Omark) Ufa valmis uuteen taistoon, vai onko lataus kenties ensimmäisessä pelissä hakusessa? Me kallistumme jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Koko liigan tulivoimaisin hyökkäys saa vastaansa ailahtelevan puolustuksen ja muutamassa pelissä varsin heppoisia maaleja taakseen päästäneen Niklas Svedbergin. Maistuvaista.

Salibandyliigassa pelataan tänään puolivälierien viimeinen ottelu, kun Happee isännöi Turun Palloseuran salibandyjaoston edustusjoukkuetta. Aiemmat kohtaasimet ovat olleet tiukkoja maalin otteluita, ja samaa on odotettu myös tänään. Kotijoukkueen suoraa voittoa voi lyödä kertoimella 1.66, mutta me liputamme jyväääskyläläisten runsasmaalisempaa voittoa. Ratkaisun hetket ovat käsillä ja Happeen rosterilla on enemmän kokemusta voittamisesta, ja Happee on ollut vahva kotikentällään aiempina vuosina ratkaisun hetkillä. Tasurit on tästä sarjasta pelattu ja Happee marssii finaaliin.

 Vetovalinta

KHL, klo 16.00:

Metallurg Magnitogorsk – Salavat Julajev Ufa 1 @ 1.90 1u

Salibandy, klo 18.30:

Happee – TPS, Happee -1 @ 1.87 1u

Lisäksi kannattaa olla kuulolla Twitterissä (@Vetomiehet), sinne saattaa putkahtaa pelejä päivän mittaan.

Kuva: Pekka Rautiainen