Jääkiekon MM-kisat 2014: Päivä 11

Ranska on pystynyt turnauksessa jo kaikkien yllättäviin urotekoihin (Alloverpress)

Ranska on pystynyt turnauksessa jo kaikkien yllättäviin urotekoihin (Alloverpress)

Tanska – Ranska 16.45 2.34 – 4.35 – 2.45

Turnaus tähän asti:

Turnauksen heikosti aloittanut Tanska ilmoittautui edellisessä ottelussa mukaan pudotuspelitaisteluun kaatamalla rankkareilla Tsekin. Kisojen suurin sensaatio Ranska on virittänyt pommin toisensa jälkeen ja kaatanut tärkeissä otteluissa isompiaan pois tieltä.

Ottelun ratkaisukohdat:

Luultavasti ensimmäistä kertaa ikinä näiden kahden maan kohtaaminen on yksi kisojen todellisista herkkupaloista. Jos Ranska voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, se varmistaa paikkansa pudotuspeleihin ja pudottaa samalla Slovakian varmuudella jatkosta ulos. Jos taas Tanska vie ottelun, sen jatkopaikka riippuu viimeisestä ottelusta Slovakiaa vastaan. Tässä ottelussa Ranskan taisteluilmettä testataan tosissaan. Toistaiseksi se on ollut hyvällä mallilla ja erinomaisen puolustustaistelun rinnalla joukkue on osoittanut kykenevänsä myös tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Varsinkin kolmikko Stephane da Costa, Antoine Roussel ja Pierre-Edouard Bellemare on pelotellut vastustajien maalivahteja tosissaan ja näyttänyt, miksi he kuuluvat Ranskan kiekkoilun ykköskastiin.
Tanskan heikko puolustuspeli saattaa koitua tällä kertaa kohtaloksi, varsinkin kun Ranskalla on etu puolellaan myös maalivahtipelissä.

Tulosveikkaus:

Ranska pääsee pitkästä aikaa juhlimaan pudotuspelipaikkaa voittamalla ottelun 4-2.

Latvia – Valko-Venäjä 20.45 2.55 – 4.20 – 2.22

Turnaus tähän asti:

Molemmat joukkueet ovat pelanneet odotuksiin nähden yläkanttiin ja varsinkin Valko-Venäjän vauhdikas taistelukiekko on tullut monelle kiekkoa pitkään seuranneellekin yllätyksenä. Latvialla on allaan tappio Venäjän oltua odotetusti aivan liian kova vastustaja. Valko-Venäjä saapuu otteluun voitokkaana, kun joukkue mursi tylysti Saksan jatkohaaveet.

Ottelun ratkaisukohdat:

Ottelun panoksia ei tarvinne sen enempää kertoilla: voittaja jatkaa pudotuspeleihin, häviäjä joutuu taistelemaan paikkansa puolesta vielä viimeisessäkin ottelussa tosissaan. Valko-Venäjä on kotiyleisönsä tukemana intounut aivan huikeaan suoritukseen, mutta Suomen hävittyä USA:lle Latvia voi lähteä otteluun paineettomammin. Myös Latvia on onnistunut pelillisesti hyvin ja jopa Venäjää vastaan joukkue pystyi ehjään suoritukseen, jolla Venäjä haastettiin parhaina hetkinä tosissaan. Taitotasoltaan joukkueet ovat tasapainoisia, joten voiton vie se, joka sitä haluaa sen kuuluisan piirun verran enemmän. Nälkää tuskin puuttuu kummaltakaan.

Tulosveikkaus:

Latvia ottaa kiinnityksen lohkon kakkospaikkaan voittamalla ottelun 3-2.

Italia – Ruotsi 20.45 20.00 – 15.50 – 1.05

Turnaus tähän asti:

Italia on ollut odotetun heikko läpi turnauksen ja on pystynyt haastamaan tosissaan ainoastaan Ranskan. Ruotsin peli on takkuillut, mutta edellisessä ottelussa joukkue löysi ensimmäisestä tappiostaan huolimatta hyvän pelivaihteen.

Ottelun ratkaisukohdat:

Italialla on vielä teoreettinen mahdollisuus säilyttää sarjapaikkansa, siinä missä Ruotsi on ollut varmasti jatkopeleissä jo parin kierroksen ajan. Tappio varmistaisi Italian putoamisen, mutta oljenkorsi on silti todella ohut. Ruotsin materiaali on silti valovuoden Italiaa edellä ja panosten puuttumisesta huolimatta Ruotsi halunnee säilyttää kasvonsa ja hoitaa ottelun kotiin varmalla perussuorituksella.

Tulosveikkaus:

Kierroksen tylsimmässä ottelussa on mahdollisuudet yllätykseen, mutta Ruotsi vienee ottelun silti helposti 4-1.