Jokerisopimukset veivät MM-kisoihin, sanoi Erkka mitä tahansa

Erkka Westerlund valmentaa ensi kaudella KHL-Jokereita (Getty)

Erkka Westerlund valmentaa ensi kaudella KHL-Jokereita (Getty)

Urheilulehti sen ensimmäisenä sanoi ja oli oikeassa. Jos olet ensi kauden Jokeri, tervetuloa MM-kisoihin. Tämä oli päävalmentaja Erkka Westerlundin ja kahdella GM-pallilla istuvan Jari Kurrin viesti.

Leijonien uunituoreesta MM-ryhmästä löytyy nimittäin niin muutama sellaista pelimies, joiden MM-kisamatkaa ei voi perustella millään muulla kuin ensi kaudeksi KHL-Jokereihin siirtymisellä.

Tilannetta kärjistää vielä se, että Suomen alakertaa on moitittu turnaukseen riittämättömäksi, ja räikeimmät esimerkit asiasta löytyvät nimenomaan puolustuksesta. Sanottakoon kuitenkin tässä vaiheessa, että Jere Karalahti on ansaitusti joukkueessa.

Ruoditaanpa.

Jere Sallinen: Ok, hän voi mennä nelosketjuun EHT:lla. Nuorempi veljeksistä nosti tasoaan huimasti Blues-vuosista HPK:ssa, mutta sekin kesti oikeastaan vain yhden kauden. Päättyvällä sesongilla hän oli Kerhon yksi suurimmista pelillisistä ja tehollisista pettymyksistä.

Euro Hockey Tour tosin on aivan eri juttu kuin MM-kisat, vaikka monella joukkueella onkin kieltäytymisiä paljon.

Tommi Huhtala: Ilves-kasvatti on MM-joukkueen KHL-Jokereihin siirtyvistä miehistä se, joka kestää kaikkein kriittisimmän tarkastelun. Huhtala on ollut jo pari kautta yksi Suomen Liigan ilkeimmistä vastustajista. Energialaituri on pitänyt Bluesia pystyssä maaleillaan ja taklauksillaan, ja oli Ruotsin turnauksessakin sähäkkä.

Hän saanee tosin vielä jännittää kisapassinsa leimaamista siihen asti, kunnes Minnesota Wildin ja Chicago Blackhawksin pudotuspelisarja päättyy, ja Westerlund saa vastauksen Mikael Granlundille ja Erik Haulalle lähteviin MM-kutsuihin.

Oskari Korpikari: Jykevä pakki on Suomen mestaruuksilla mitattuna yksi joukkueen menestyneimmistä pelaajista, mutta kysymys herää seuraavasta: Hän on pelannut ennen tätä kevättä A-maajoukkueessa kolme ottelua.

Missä asioissa Westerlund näki peruspakin prototyypin nostaneen tasoaan juuri tänä keväänä niin paljon, että hän on yhtäkkiä MM-tasoa? 30-vuotiaan Korpikarin mukanaolo ei voi perustella silläkään, että hän hankkisi nyt kokemusta tuleviin arvokisoihin.

Tommi Kivistö: Millä pelillisillä asioilla mitattuna hän on parempi puolustaja kuin Ville Pokka? Törkeää, saattavat nyt tämän lukijat huutaa. Lyhyen rauhoittumisen jälkeen näkökulman vaihto asian ymmärtämiseksi voi kuitenkin auttaa. Kuvitelkaapa, että juuri Sinun kannattamasi Liiga-joukkue olisi se, joka sinne KHL-ihmemaahan siirtyisi nykyisen A-maajoukkuejohdon alle.

Etkö silloin ymmärtäisi Westerlundin ja Kurrin toimintaa hieman paremmin?