Westerlund: Todella tyytyväinen joukkuepeliin

Eipä sujunut matka hallille ilman vastoinkäymisiä. Meille tarkoitettu pikkubussi oli ajanut kolarin, ja korvaavaa bussia odoteltiin lopulta tunti ja vartti sovittua pitempään. Tämän vuoksi ehdimme areenalle vasta toisen erän puolessa välissä. Uskotaan Jokereiden toimitusjohtajan Jukka Kohosen sanaa: ”Ensimmäinen erä oli meidän erä.”

Isännät veivät toista erää

Jokereiden johto kääntyi tasapelilukemiin Yaroslav Dyblenko upealla ohjauksella, joka jätti maalilla Karlssonin voimattomaksi. Tasoitusmaalin jälkeen Atlant tuli kovalla sykkeellä, ja paineen alla Jokerit sortuivat jäähyilyyn. Noiden jäähyjen myötä ote siirtyi luonnollisesti isännille, mutta hyvin toiminut Jokeri-puolustus esti pääsyn hyviin maalintekopaikkoihin. Maalilla tänään torjunut Henrik Karlsson otti muutaman tärkeän kopin.

Päätöserässä tasaista

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin 2-2 tasatilanteesta. Kotiyleisön kannustuksen siivittämänä ote oli hienoisesti isännillä, mutta Jokereiden tiivis viisikkopuolustus esti vaaralliset maalintekotilanteet.

Tuomarointi nousi esille kolmannessa erässä, kun molemmin puolin jäi pari selvää jäähyä viheltämättä. Ehkäpä epäselvin tilanne koettiin Linus Omarkin siirtäessä kiekon ohi Atte Engrenin. Tilanteessa Omarkin tulkittiin huitoneen Engreniä käsille ja näin maali vaihtui Jokereiden alivoimaan.

Tuon alivoiman viime hetkillä Atlantin Sergeri Shmelyov purjehti vapaasti merkkausvirheen seurauksena keskustan läpi nokikkain Karlssonin kanssa, eikä mies erehtynyt: Kiekko hallitusti alakulmaan ja kotijoukkue johtoon 3-2.

Jokerit ei kuitenkaan luovuttanut, ja pirteästi koko ottelun pelannut Steve Moses nosti soolomaalillaan Jokerit 3-3 tasoihin 51.50.

Vieraat saivat maalista selkeästi lisää virtaa, ja kolmannen erän loppu edettiin Jokereiden painostaessa.

Pelin viimeisen minuutin käynnistyessä Jokerit koki vaaran paikkoja, kun pomppukiekkoa tavoitelleen Karlssonin käsille hakattiin kohtalaisen rajusti ja pelikatkon, tai jopa jäähyn sijaan, kiekko tuli pelattavaksi. Karlsson selvisi säikähdyksellä ja ilman takaiskumaalia, mutta ruotsalaismaalivahti kävi tilanteen jälkeen aiheesta kuumana tuomarille.

Vierailijat saivat pelata viimeiset 24 sekuntia varsinaisella peliajalla ylivoimaa, kun viimeisen minuutin mylläkkä Atlant-päädyssä pakotti kotijoukkueen rikkomaan. Aloitusvoiton mennessä aika lailla tasan isäntäjoukkue pääsi purkamaan ja näin Mytištšissä suunnattiin jatkoajalle.

Omark ratkaisi

Jokereiden jatkoerän ensimmäinen ylivoima ei vielä tuonut tulosta, mutta tilanteesta jatkunut paine pakotti Atlantin rikkomaan, ja siirretyn rangaistuksen aikana Linus Omark napautti kiekon terävästi etuyläkulmaan ohi hyvin torjuneen Engrenin.

Westerlund tyytyväinen

Ottelun tauottua voitosta helpottunut valmentaja Erkka Westerlund nosti esille illan esityksen eron maanantaiseen Riika-otteluun.

– Tasainen peli oli taas. Riika-pelin jälkeen pelaajatkin tiesivät, että ei me hyvin pelattu, eivätkä he missään nimessä olleet tyytyväisiä omaan suorittamiseen, eikä varsinkaan yhdessä tekemiseen. Hyvä, että korjausliike tapahtui jämäkästi tähän peliin.

Westerlund oli erityisen tyytyväinen joukkueen yhteispeliin.

– Olen tosi tyytyväinen joukkueen yhteistyöhän ja joukkueena pelaamiseen. Pystyttiin tiivistämään rivejä paljon edellisestä pelistä ja pelaamaan kurinalaisesti.

Ja selvää on, että etenkin vieraissa yhteispelin on toimittava. Tänään tiukan taistelun päätteeksi kaksi joukkueena ansaittua pistettä lämmittää mieltä ja tämäniltaisen esityksen jälkeen on helppo lähteä Minskin hornankattilaan.