Jokerit kohtaa Zagrebin karhut

Läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla majaileva Jokerit kohtaa harvinaisessa yhden ottelun kotistandissa Medvescak Zagrebin. Kroatian Karhujen otteet eivät ole vakuuttaneet alkukaudella, ja joukkue majailee neljällä voitollaan läntisen konferenssin sijalla 12.

Karalahti kehissä? 

Kun pitkään spekuloitu Severi Sillanpään lainapesti saatiin varmistettua, isoimmat puheenaiheet pyörivät Jere Karalahden loukkaantumisen ja Ville Leinon mahdollisen Jokeri-siirron ympärillä.

Karalahden alavartalovamma piti miehen sivussa vieraskiertueelta, mutta valmentaja Erkka Westerlundin mukaan loukkaantuminen ei ole vakava, ja Karalahti on niin sanotusti ’day-to-day’, eli hänen pelikuntoaan tarkkaillaan päivittäin.

Ville Leinon mahdollisen Jokeri-pestin tiimoilta kyselin Jokereiden sikariportaalta kommentteja, ja sain vastaukseksi huvittuneita nauruja. Sen tiimoilta siis ei ainakaan toistaiseksi uutta tietota.

Oma, henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei Leinolla ole käyttöä Jokereissa. Vasen laituri on kiistatta taitava pelaaja, mutta hänen tuominen joukkueeseen olisi pienimuotoinen riski. Hyvin käyntiin lähtenyt kausi, toimiva viisikkopeli ja ketjudynaamiikka sekä joukkuepelaaminen – kaikki tämä kohtaisi ainakin hetkellisen muutoksen, mikäli Leino liittyisi Jokereiden vahvuuteen. Onko sattumaa, että huolimatta Leinon potentiaalista mies ei ole onnistunut löytämään itselleen pysyvää seuraa?

Ehjällä rosterilla

Jokerit pääsee maanantain koitokseen Karalahtea mahdollista poissaoloa lukuunottamatta terveenä, kun Riku Hahl on toipunut pelikuntoon alavartalovammastaan. Vierasreissulta on kotiuduttu, ja viikonloppu on latailtu akkuja.

Ottelussa Medvescakia vastaan Jokerit ottaa voiton, kunhan se pelaa nähdyllä tavalla viisikkona puolustus- ja hyökkäysuuntaan. Vastustajilla on muutamia poikkeuksia ja nukahduksia lukuunottamatta ollut vaikeuksia rakentaa organisoituja hyökkäyksiä Jokereiden tiiviin keskialueen sumpun kanssa. Vastustaja on pakotettu luopumaan kiekkokontrollista, heittämään kiekkoa päätyyn ja rakentamaan hyökkäyksiään päädyn 1vs.1 -tilanteiden kautta. Pelitapa on vastustajalle äärimmäisen kuluttava ja Jokereiden toimiva ketjurotaatio on pitänyt huolen siitä, että etenkin kolmansissa erissä energiataso on riittänyt pitämään Jokerit voitoissa kiinni.

Medvescak vaihtoi valmentajaa

Neljä voittoa kolmestatoista pelistä ottanut Medvescak päätyi ainoaan mahdolliseen ratkaisuun, kun päävalmentaja Chuck Weber astui syrjään lauantaina. Uutta päävalmentajaa etsittäessä Alan Letang ja Dean Fedorchuk luotsaavat joukkuetta.

Zagreb on eräänlainen kummajainen KHL:ssä. Joukkueen pelaajistosta peräti neljätoista on Kanadasta tai Yhdysvalloista, yksi pelaaja Slovakiasta, Sloveniasta ja Tanskasta ja loput Kroatiasta. Pelitavaltaan Medvescak on pelaajistonsa näköinen, eli peli on pohjoisamerikkalaisen suoraviivaista ja etenkin kotona joukkue pelaa fyysistä jääkiekkoa. On mielenkiintoista nähdä, vaikuttaako valmentajavaihdos pelityyliin jotenkin ja miten valmis joukkue tiiviin Jokeripakan kohtaamiseen on.

Ottelun kulku

Jokerit tulee olemaan parempi joukkue viisikkona. Jokerit tulee saamaan enemmän maalintekopaikkoja ja ottelu ratkeaa siihen, pysyykö kotijoukkue kärsivällisenä, mikäli avausmaalia joudutaan odottamaan tai mikäli Medvescak menee johtoon.

Peli tulee pyörimään paljon Medvescakin päädyssä, ja Jokerit tulee pitämään enemmän kiekkoa Medvescakin keskittyessä vastaiskuihin ja erikoistilannepelaamiseen. Jos Jokerit tulee pysyy poissa jäähyaitiosta, on Ilmalassa lupa odottaa kolmea pistettä.

Jokereiden kokoonpano

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
67 Linus Omark – 32 Riku Hahl – 76 Jere Sallinen
61 Tommi Huhtala – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
18 Semir Ben-Amor – 71 Kurtis McLean – 14 Tomi Mäki

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
55 Atte Ohtamaa – 10 Jere Karalahti
6 Topi Jaakola – 4 Ossi Väänänen

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Vedonlyönti

Jokereiden osalta kertoimet ovat kohdillaan, mutta maalintekijäveikkauksesta löytyy kivoja kertoimia. Jokerit tulee pelaamaan paljon Medvescakin päädyssä, mikä tarkoittaa myös sitä että maaleja tullaan todennäköisesti näkemään. Niklas Hagmanin maali palauttaa rahat kertoimella 1.85, mutta se ei tyydytä. Steve Moses on edelleen todella hyvällä jalalla liikenteessä ja mies hakeutuu vähintään kahteen hyvään maalintekopaikkaan per ottelu. Uskotaan siihen, että Medvescakin puolustaessa maalinedustansa hyvin jää kauemmas tilaa Mosesin ja Juhamatti Aaltosen rannelaukauksille. Betsataan molempien maalia tasapanostuksella, jos jompikumpi iskee, jäädään voitolle.

Steve Moses will score 3.00
Juhamatti Aaltonen will score 2.95

Maanantai on vilkas päivä, kun KHL:ssä nähdään peräti yhdeksän kamppailua. Läntisen konferenssin kakkosena majaileva TsSKA Moskova pelaa Amuria vastaan jo klo 11.00 Suomen aikaa, mutta kerrointenlaskijat ovat tehneet työnsä hyvin, eikä kohteesta juuri löydy pelattavaa.

Sen sijaan alkuiltapäivän otteluista Metallurg Novokutznetsk-Severstal ja Sibir Novosibirsk-Torpedo lähdemme hakemaan vierasvoittoja. Novokutznetskin puolustus vuotaa kuin seula (kolmen pelin maaliero 3-16), ja yli kakkosen kerroin Severstalille on vähintäänkin kokeilemisen arvoinen.

Metallurg Nk – Severstal 2.30

Harkintaan kannattaa laittaa myös kovan vireen kahteen edelliseen otteluun löytäneen Torpedon vierasvoitto Sibiristä. Olkoonkin, että Sibir on hyvä kotijoukkue, mutta ottelusta tulee tiukka ja missään nimessä Sibir ei ole niin selkeä ennakkosuosikki, mitä kerroinasettelu 1.90-4.20-3.15 antaa ymmärtää. Tartumme Torpedon vierasvoittoon pienellä, mutta lyödään se sinkkuna.

Sibir-Torpedo 3.15

NoricBetin kertoimiin pääset kiinni tästä.

Päivitetty 6.10. klo 12.05: Lisätty Jokereiden kokoonpano