Jussi Jokinen on äitynyt pelaamaan elämänsä kiekkoa

Atlantin divisioonan kärjessä oleva Florida Panthers menetti ykkössentterinsä sairastuvalle, mutta uusia vastuunkantajia on astumassa esiin.

Yksi heistä on Kalajoelta maailmalle ponnistanut Jussi Jokinen, 32, joka on yltynyt pelaamaan huippukiekkoa Floridan auringon alla. Jokinen on noussut suomalaisten pistepörssin kärkeen 38 tehopisteellään, jotka ovat syntyneet 54 ottelussa. Etenkin viime aikoina peli on kulkenut, sillä Panthers-konkari on naulannut viimeiseen 12 otteluun 14 tehopistettä.

38 tehopistettä oikeuttavat Jussille myös joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijan, jonka hän jakaa yhdessä Jaromir Jagrin sekä Jonathan Huberdeaun kanssa. Kyseisellä pistetahdilla Jokinen iskisi 82 ottelun aikana 57 tehopistettä, johon hän on yltänyt kahdesti urallaan.

NHL-kiekko on muuttunut kokoajan ja maalimäärät pienentyneet, joten lähes 60 pisteen kausi olisi suorastaan loistava temppu keneltä tahansa suomalaispelaajalta. Muun muassa viime kaudella suomalaisten pistepörssin voitto irtosi 48 tehopisteellä.

Jokisen loistava vire juontaa juurensa luonnollisesti ketjukavereista: etenkin 22-vuotiaan Vincent Trocheckin panos on ollut erittäin iso Floridan kakkoskentän sentterinä. Huippulupaava Trocheck on löytänyt Jokisen kanssa upean kemian ja kolmantena lenkkinä ketjussa on häärinyt Reilly Smith. Myös Smithin lento on ollut mahtavaa katseltavaa ja yhdessä tämä kolmikko on antanut Floridan ykköskentälle hengitystilaa.

Heidän myötään Floridalla on ollut kaksi tehokasta kenttää, minkä vuoksi joukkue onkin divisioonansa kärjessä. Kakkoskolmikko nosti myös heti pykälän verran tasoaan, kun ykköstähti Alexander Barkov joutui sairastuvalle. Se on juuri sitä, mitä Panthers tällä hetkellä eniten kaipaa.

Jokinen tuo kentälliseen etenkin pelinäkemystä ja vahvaa kahden suunnan peliä. Sen vuoksi onkin helppo todeta, että ”JJ” pelaa elämänsä kiekkoa, vaikkei uran paras piste- tai maalisaldo ylitykään. Hiekkasärkkien kasvatti loistaa tällä hetkellä pelin jokaisella osa-alueella ollen johtava palanen pantterilaumassa.

Kansikuva: All Over Press