Kapasen kausi ohi

Helsingin Jokereiden kapteenin ja ykkösketjun keskushyökkääjän Niko Kapasen kausi on ohi. Jokerit julkaisi maanantaina tiedotteen, jonka mukaan Minsk-sarjassa tullut polvivamma vaatii leikkaushoitoa, eikä kokenutta kapteenia jäillä enää tänä keväänä nähdä.

Kapanen, 36, pelasi kaikki runkosarjan 60 ottelua ja keräsi niisssä tehot 9+24. Pudotuspeleissä syntyi neljään peliin tehot 0+2. Jokereiden kapteenina jatkaa Riku Hahl, apukapteeneina Linus Omark ja Ossi Väänänen. 

Mistä sentteri?

Kapasen loukkaantuminen on erityisen ikävä, sillä Jokereiden sentteriosasto on kapea. Johan Harjun lähdettyä Ruotsiin ja Luleåån ilmassa oli yleinen toive siitä, että kunpa ei loukkaantumisia sattuisi.

Jokereilla on varalla keskushyökkääjän paikalle Severi Sillanpää, joka pelasi runkosarjassa kolme ottelua ja keräsi jääaikaa keskimäärin 8.35 minuuttia. Viimeisessä Minsk-ottelussa kakkosketjun keskellä nähtiin Jere Sallinen, joka hyvistä tehoistaan huolimatta oli ajoittain eksyksissä keskushyökkääjän puolustusvelvoitteiden kanssa.

Yksi vaihtoehto keskushyökkääjäksi on myös Tomi Mäki, joka on nuorempana pelannut keskushyökkääjän paikalla.

Kukaan mainituista ei kuitenkaan pysty täyttämään Kapasen isoja saappaita, ei johtajuudessa eikä pelillisesti. Aika näyttää, miten Jokerit selviää ilman maajoukkueen luottosentteriä.