Kapasten uusi sukupolvi Kanadaan kultaa vuolemaan – katso video

Kaksi aiempaa Kapasten sukupolvea on kiekkoillut huipputasolla. Nyt suvun uusi nuori superlupaus Kasperi Kapanen matkaa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen paidassa Kanadaan hakemaan MM-kultaa.

Suomen pikkuleijonat räjäyttivät pankin viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa voittamalla kultaa. Suomi matkaa siis Kanadaan puolustamaan mestaruutta.

– Mestaruudesta ei pitäisi ottaa paineita. Kaikilla on kuitenkin uudet joukkueet. Vaikka hienosti pojat pelasi viime vuonna ja toi kultamitalit, niin nyt kaikki alkaa alusta. Toivottavasti tulee meillekin hienot ja ikimuistoiset kisat, Kapanen toteaa.

Suomi lähtee hakemaan menestystä tutulla kaavalla.

– Samalla tavalla se menestys tulee, eli kovalla työllä. Meillä on energinen joukkue. Luisteluvoima ja työteliäisyys ovat ne vahvuudet joiden kautta meidän pitää pelata.

Kapasen suvussa kiekkoilulla on pitkät perinteet. Kasperia verrataan jatkuvasti isä Samiin, joka teki upean uran NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa.

– Vaari on pelannut ja isä on pelannut. He ovat jättäneet vuoron nyt minulle. Minä haluan kuitenkin olla vain Kasperi Kapanen ja luoda oman polkuni.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat alkavat 26.12. Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Montrealissa.

Katso miten Kasperi eroaa mielestään isästään Samista ja Kasperin ajatuksia maajoukkueesta sekä KalPan kaudesta tästä videohaastattelusta.