Kauden viimeinen runkosarjan ennakko: Bratislava-Jokerit

Syyskuun 4. se alkoi ja nyt se päättyy. Jokerit on pelannut debyyttikaudellaan KHL:ssä 59 runkosarjaottelua ja 60. on tänään edessä Bratislavan SlovNaft-arenalla. Vastaan asettuu KHL-historiansa viimeisessä ottelussa kotijoukkue Slovan Bratislava, joka on talousvaikeuksien myötä jättäytymässä pois liigasta tämän kauden ja tiistai-illan ottelun päätyttyä. Jokerit ja Slovan ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa ja Jokerit on voittanut otteluista kolme. Slovanin ainoa voitto tuli 15.12. Bratislavassa, kun hengetön ja väsynyt Jokerit jäi kotijoukkueen jalkoihin maalein 6-2.

Kunnia vastaan pudotuspeliasetelmat

Isoin kysymys on tänään, kumpi osapuolista haluaa voittaa pelin enemmän. Slovan on runkosarjan viimeisen sijansa jo sinetöinyt, ja joukkue pelaa enää kunniasta. Kotijoukkue voitti edellisessä kohtaamisessaan Pietarin SKAn maalein 5-2 fanaattisen yleisönsä riemuksi, ja tuo voitto varmasti ruokkii kotijoukkueen itseluottamusta myös Jokereita vastaan.

Bratislavan kotiyleisön edessä jokainen pelaaja tulee jättämään kaikkensa jäälle, vaikka palkanmaksu- ja muita ongelmia on kauden aikana ollut vaikka muille jakaa. Kotiyleisö ei ole missään vaiheessa hylännyt rakastamaansa joukkuettaan, ja pelaajat kunnioittavat tätä. Tästä urheilussa on parhaimmillaan kysymys: joukkueen ja yleisön välisestä keskinäisestä kunniotuksesta ja rakkaudesta.

Jokerit puolestaan on hävinnyt neljä viimeisestä kuudesta ottelustaan ja haluaa päättää runkosarjan hyvään ja ehjään peliin. Oman lisämausteensa iltaan tuo Moskovassa pelattava Dynamo Moskova-Dinamo Minsk -kamppailu, jossa pistekin Moskovalle tarkoittaisi sitä, että Jokerit kohtaa Dinamo Minksin pudotuspeleissä.

Rivien väleistä on ollut luettavissa, että Jokerit kohtaisi mieluummin Dinamo Minskin pudotuspeleissä kuin kuudentena väijyvän Lokomotiv Jaroslavin. Minskiin on helpompi matkustaa, Minskin pelityyli sopii Jokereille paremmin ja jos viedään asia niinkin pitkälle kuin pleijareiden toiselle kierrokselle, rohkenen väittää että TsSKA Moskova sopii Jokereille paremmin kuin isoveljen maineessa oleva SKA.

– Ei sillä ole väliä, kuka sieltä vastaan tulee. Jos päätyyn asti mielii, niin kaikkihan ne on voitettava. Tärkeintä meille on, että saadaan hyvä runkosarjan viimeinen peli alle ennen pudotuspelejä, linjaa Jokereiden Hannu Virta. 

Pelin kulku

Lähtökohtaisesti ajateltuna kotijoukkue tulee olemaan todella energinen ja aggressiivinen. Odotan korkeaa karvausta ja suoraviivaista peliä Slovanilta. Jokerit puolestaan tullee olemaan hieman passiivisempi osapuoli, keskittyen tuttuun tapaansa ehjään ja tiiviiseen viisikkopuolustukseen.

Oman mausteensa varmasti tuo puolitoista tuntia Slovan-Jokerit -ottelua aiemmin alkava Dynamo Moskova-Minsk -kohtaaminen, jossa mahdollisesti ratkeaa jo Jokereiden vastustaja. Mikäli näyttää siltä, että Moskova tuon kohtaamisen vie, kannattaa seurata silmät tarkkana kantautuuko tulos Moskovasta Jokereiden pelaajien korviin.

Tästä ottelusta tekisi mieli odottaa jopa Slovanin voittoa, niin kotikaupungin yleisön kuin Jokereiden pudotuspelienkin kannalta. Samoin odottaisin ottelusta suhteellisen vähämaalista. Mutta, kuten Zagrebissa nähtiin, ei tällaisista otteluista voi oikein tietää, mihin suuntaan se kehittyy.

Slovanilla on jälleen kerran vain kolme ketjua käytössään, mutta tässä tilanteessa pelaajien energiatasolla tai muulla ei ole enää väliä, joten sitä tekijää ei kannata liialti tuijotella.

Jokereiden kokoonpano tänään

Jokerit saa jalkeille hyvän nipun, kun sekä Niklas Hagman että Juhamatti Aaltonen tekevät paluun kokoonpanoon. Sivussa on loukkaantumisen takia Ville Lajunen sekä lepovuorossa olevat Topi Jaakola, Semir Ben-Amor, Jani Rita ja Severi Sillanpää. Maalilla aloittaa Riku Helenius, joka on ollut viime aikoina todella hyvä. Kolmen edellisen startin torjuntaprosentti on peräti 96,2.

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 61 Tommi Huhtala
76 Jere Sallinen – 26 Petteri Wirtanen – 50 Juhamatti Aaltonen
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 32 Riku Hahl – 79 Eetu Pöysti

2 Oskari Korpikari – 13 Ryan Gunderson
4 Ossi Väänänen – 77 Niko Peltola
55 Atte Ohtamaa – 3 Daine Todd

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Ottelu alkaa klo 20.00 Suomen aikaa, ja on tuttuun tapaan katsottavissa Viasat HockeyFinland -kanavalla ja Viaplay-palvelussa. 

Vedonlyönti

Tänään Jokereiden peli on sellainen, että siitä kannattaa pysyä erossa tai hakea Slovanin voittoa. Lähtökohdat ovat niin kimurantit, että vedon asettamien aiheuttanee korkeintaan harmaita hiuksia.

Muista otteluista sen sijaan löytyy pelattavaa. Päivän rivi rakennetaan kahden pelin varaan: Moskovassa pelattavaan, panoksettomaan Dynamo Moskova-Minsk -otteluun, jota kumpikaan osapuoli ei halua voittaa ja Atlant Mytištšin pakkokotivoittoon Dinamo Riiasta.

Moskova-Minsk alle 5.5 maalia 1.52 klo 18.30

Kumpikaan osapuoli ei vain halua voittaa tätä ottelua. Pahat kielet kertovat, että Minsk on varannut jo lennot Helsinkiin, Moskova puolestaan ottanee mieluummin myös Minskin kuin Jokerit vastaansa. Lähdetään sillä oletuksella, etteivät joukkueet halua tehdä tänään maaleja, joten kerroin 1.52 maistuu hyvältä. Myös Moskovan kotivoitto kertoimella 1.63 houkuttelee, sillä Minsk ei tätä ottelua voita, ei edes vahingossa.

Atlant Mytištši-Dinamo Riika 1.96 klo 18.30

Atlantilla on vielä ohuet mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta se vaatii Sotšin suoraa tappiota Lada Toljatille ja Severstalin tappiota Lokomitiville sekä kolmea pistettä Atlantille.

Luotetaan siihen, että Atlant hoitaa oman hommansa ja ottaa voiton Riiasta, jolla ei ole enää mitään panosta ottelussa.

Neftehimik Nižnekamsk-Ak Bars Kazan 1.54 klo 18.00

Tatarstanin Derby. Tätä ottelua ei sovi hävitä, oli tilanne mikä tahansa. Lisäksi Kazanilla on panoksena itäisen konferenssin piikkipaikka, johon se tarvii vähintään kaksi pistettä. Kazan on vienyt neljä viidestä edellisestä derbystä, ja odotan että tänään tulee tauluun selkeätkin lukemat. Myös yli 4.5 maalia kertoimella 1.62 on aika maistuvanoloinen kohde.

Rohkeimmat voivat harkita tasoitusta -1.5 kertoimella 1.97.

Lähteenä käytetty NordicBetin kertoimia.