Kolme suomalaista jahtaa AHL:n mestaruutta – Pulkkisen uskomaton vire jatkuu (video)

Jos on NHL:ssä mielenkiintoiset hetket, niin on myös farmisarja AHL:ssä. Konferenssien semifinaalit ovat kovaa kyytiä käynnissä ja mestaruustaistossa on mukana vielä kolme suomalaispelaajaa.

AHL-kauden kuumin nimi on ollut Teemu Pulkkinen: vantaalaislähtöinen hyökkääjä paukutti runkosarjassa 46 ottelussa 34 maalia ja 61 tehopistettä. Lento on vaan yltynyt pudotuspeleissä, sillä Teemu on latonut kahdeksassa playoff-ottelussa peräti 12 maalia ja yhden syöttöpisteen. Pulkkinen on pudotuspelien maalipörssin kärjessa ja pistepörssin kakkosena. Detroit-lupauksen edellä on vain Jordan Weal, joka on iskenyt kymmenessä ottelussa tehot 10+15=15.

Pulkkisen Grand Rapids Griffins on sarjan suurimpia mestarisuosikkeja ja sen meno on ollut pudotuspeleissä vakuuttavaa: Griffins tiputti ensimmäisellä kierroksella Toronto Marliesin voitoin 4-1 ja nyt Detroitin farmijoukkue johtaa Chicagon farmijoukkue Rockford Icehogsia voitoin 2-1.

Pulkkinen iski Rockfordia vastaan ensimmäisessä ottelussa kypärätempun

https://www.youtube.com/watch?v=QZXGXcKBTJU

Rockfordissa pelaa puolestaan puolustaja Ville Pokka, jolla on takanaan loistava runkosarja. Pokan debyyttikausi on sujunut loistavissa merkeissä ja hän on nostanut asetelmiaan roimasti Blackhawksin pakkihierarkiassa. Runkosarjassa hän iski 68 ottelussa tasan 30 tehopistettä ja pudotuspeleissä Ville on saalistanut kolme syöttöpistettä.

Myös Kasperi Kapasen Wilkes-Barre Scrantons pääsi konferenssinsa välieriin asti, mutta Los Angeles Kingsin farmijoukkue Manchester Monarchs tiputti Pittsburghin farmin viidessä ottelussa. Kapanen pelasi hienon kevään Pohjois-Amerikassa ja saalisti seitsemässä pudotuspeliottelussa viisi tehopistettä.

Monarchsin vahvuudessa on suomalaispakki Alex Lintuniemi, joka pelasi tämän kauden juniorisarja OHL:ssä. Lintuniemi pelasi runkosarjassa neljä ottelua eikä ole mahtunut kertaakaan pudotuspelien aikana kokoonpanoon, joten häntä ei lasketa mestariksi, mikäli Monarchs menee tappiin asti.

Kolmas suomalaismestarikandidaatti on Iiro Pakarinen, mutta hän ei enää tällä kaudella pelaa. Talvella loukkaantunut Pakarinen pelasi runkosarjassa 39 ottelua tehoin 17+11=28. Suonenjokelaisen Oklahoma City Barons tiputti San Antonio Rampagen suoraan kolmessa ottelussa ja nyt joukkue on Utica Cometsin kanssa tasatilanteessa 2-2. AHL:n pudotuspelin avauskierros pelattiin paras viidestä -systeemillä, mutta loput kierrokset pelataan paras seitsemästä -systeemillä.

AHL:n konferenssien välierät:

Itäinen:

Manchester Monarchs – Wilkes-Barre Scrantons 4-1

Hershey Bears – Hartford Whalers 2-3

Läntinen:

Utica Comets – Oklahoma City Barons 2-2

Grand Rapids Griffins – Rockford IceHogs 2-1