Tampa Bay Lightning varmisti runkosarjan voiton, Steven Stamkosille seuraennätys

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Tampa Bay Lightning on hurjassa vireessä tulevia playoffeja ajatellen. Joukkue on hävinnyt edellisestä 20 kamppailusta vain kolme ja 14 voittoa on tullut suoraan varsinaisella peliajalla.

Nikita Kucherovin kausi on ollut hurja ja Brandon Point on ollut hänen tutkaparinsa Tampan kakkoskentässä, mutta viime yönä Steven Stamkos vei huomion 384. maalillaan Tampan paidassa. Tuolla osumalla hän ohitti Vincent Lecavalierin ja siirtyi kärkipaikalle Lightningin historiassa eniten maaleja tehneenä pelaajana.

Arizona Coyotes meni ottelun alussa 1-0-johtoon, kunnes Stamkosin 1-1-tasoituksen jälkeen jumbotronille ilmestyi tribuuttivideo, jossa ennätys huomioitiin ja kotiyleisö antoi raikuvat aplodit seisaaltaan Stamkosille.

Stamkos kertoo: ”Kun video näytettiin ja yleisö reagoi, en aluksi tiennyt, miten suhtautua. Tunteet heräsivät. Olen kiitollinen rakkaudesta ja tuesta, mitä olen saanut ystäviltäni, perheeltäni, pelitovereiltani ja valmentajiltani. Oli tavallaan ironista, että (Coyotesin valmentaja) Rick Tocchet oli samaan aikaan vastassa, sillä hän auttoi minua aikoinaan todella paljon, kun tulin liigaan nuorena pelaajana.”

Tocchet oli Lightningin valmentaja Stamkosin tulokaskaudella 2008-2009, jolloin Stamkos oli vasta 18-vuotias. 1-4-tappiosta huolimatta Tocchet sanoi olevansa ylpeä joukkueensa esityksestä, sillä ratkaisu tuli vasta aivan lopussa, Lightningin kahden tyhjän maalin osuman myötä.

Tampa Bayn runkosarjan voitto on NHL:n historian toiseksi nopein saavutus. Edellä on vain Detroit Red Wings, joka varmisti runkosarjan voiton 71 ottelussa.

Lähde: nhl.com

Kansikuva: Mike Ehrmann/Getty Images