Koukal viihtyy Helsingissä ja Jokereissa ”Joukkuehenki täällä on käsittämättömän hyvä”

Pardubicesta Niznekamskin kautta Helsinkiin siirtynyt Petr Koukal valmistautuu toista kertaa urallansa KHL:n pudotuspeleihin. Kaudella 2012-2013 Koukal pelasi Neftekhimik Niznekamskin riveissä pudotuspelejä, mutta viime kaudella kohtalona oli jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, Nadezhda Cupiin. Faneille.com tapasi Koukalin päivää ennen pudotuspelien alkamista.

14 vuotta sitten nuori vasta 19-vuotias Petr Koukal käveli Pardubicen jäähallin käytäviä ja pelasi 10 ottelua Tshekin Extraliigassa. Tämän jälkeen vuosia HC Pardubicen riveissä kertyi 11, kunnes mies siirtyi KHL:ssä pelaavan Neftekhimik Niznekamskin riveihin. Pardubicella on aina paikkansa hänen sydämessä.

Koukal seuraa edelleen Pardubicen otteita (AOP)

Koukal seuraa edelleen Pardubicen otteita (AOP)

– Se on minun kotikaupunkini. Katson netistä jokaisen heidän ottelunsa, kuinka he pelaavat ja tunneside sinne on erityinen, Koukal kertoi.

Pardubicesta siirtymisen jälkeen Koukal pelasi kaksi vuotta syvällä Venäjällä Niznekamskin kaupungissa pelaavassa Neftekhimikin joukkueessa. Ensimmäisenä vuotena joukkue eteni pudotuspeleihin, mutta toinen kausi oli erityisen raskas.

– Ensimmäisenä vuotena, kun voitimme ja etenimme playoffseihin, oli kaikki hyvin eikä ollut minkäänlaisia paineita. Toisena vuotena valmentajan suunnalta tuli kauheasti paineita ja se oli kauhea vuosi, kun ei tullut menestystä, Koukal paljasti.

Eroavaisuuksia Jokereiden ja Neftekhimikin välillä on melko paljon, mutta suurin ero tulee kuitenkin pelikavereiden suunnalta.

– Tunnelma joukkueessa on ehdottomasti suurin ero. Joukkuehenki täällä on käsittämättömän hyvä. Kundit ovat aivan mahtavia. Pelaan ensimmäistä kertaa urallani näiden kavereiden kanssa yhdessä eikä minulla ole heidän kanssaan mitään ongelmia. Joukkue on yhtenäinen ja olen mielelläni osa joukkuetta. Kundit ovat todella hyviä kavereita, Koukal valaisi.

Jokereiden kuuluisimman ketjun nimi on LOKOMO. (AOP)

Jokereiden kuuluisimman ketjun nimi on LOKOMO. (AOP)

Paras vuosi Tshekeistä lähdön jälkeen

Petr Koukalille siirtyminen Jokereihin on ollut erinomainen asia. Hän on löytänyt paikkansa Steve Mosesin ja Linus Omarkin välistä. Vuosi Helsingissä on ollut kaikkea muuta kuin raskas. Mies on viihtynyt joukkueessa erinomaisesti.

– Tämä on ollut hyvä vuosi. Paras vuosi sitten sen jälkeen, kun lähdin Pardubicesta. Kaikki on ollut täydellistä minulle ja kaikki asiat ovat toimineet hienosti, Koukal kehui.

Tshekkihyökkääjä on ollut yksi osa Jokereiden kuuluisaa LOKOMO-ketjua. Roolit ketjussa ovat hyvin selkeitä.

– Steve on ketjun maalintekijä, kun taas Linuksella on uskomattomaton hyvät taidot. Hän on todella luova pelaaja ja joka kerta, kun hän syöttää on uudenlainen tilanne. Minä puolestaan keskityn puolustamaan ja autan kavereita, blokkaan puolustajia ja annan heille tilaa, Koukal selvitti ketjunsa roolitusta.

Tsekki viihtyy Helsingissä

Kahden Niznekamskissa vietetyn vuoden jälkeen Helsinki on ollut täydellinen paikka Petr Koukalille. Koukal on viihtynyt uudessa kotikaupungissaan erittäin hyvin ja kun sopeutuminen joukkueeseenkin on sujunut hyvin, niin kaikki on mennyt erittäin hyvin.

Jatkosopimus Jokereiden kanssa ei ole mahdoton ajatus. (AOP)

Jatkosopimus Jokereiden kanssa ei ole mahdoton ajatus. (AOP)

– Suomessa kaikki, tämä maa ja organisaatio ovat täydellisiä. Kaikki asiat toimivat erittäin hyvin, Koukal kiitteli.

Organisaation puolelta kaikki on toiminut hyvin ja samaa voi sanoa joukkueenkin puolelta. Jos Neftekhimikissä ilmapiiri oli painostava, niin samanlaista ilmapiiriä ei Jokereissa ole. Koukal ei kovinkaan paljoa Jokereista etukäteen tiennyt, mutta hän sai vinkkejä, joiden pohjalta hän lähti mukaan.

– Ennen kuin allekirjoitin sopimuksen, minulle sanottiin Erkan (Westerlund) olevan erittäin hyvä valmentaja. Kun sitten tulin, niin voin itse todeta sen pitäneen paikkansa. Hän on todella hyvä valmentaja ja koko valmennustiimi on erittäin hyvä, Koukal kertoi.

Koukalin sopimus loppuu tähän kauteen Jokereiden kanssa. Halukkuutta miehellä tuntuu olevan jatkaa Helsingissä, mutta sillä asialla hän ei vielä tässä kohtaa halua päätänsä vaivata. Sopimusneuvotteluiden aika on myöhemmin.

– Jos Jokerit haluaa, voin ehkä jatkaa täällä, mutta vielä on liian monta kysymystä ja nyt on pudotuspelit alkamassa ja sen jälkeen Tshekin MM-kisat Prahassa. Nyt ei ole oikea hetki tälle kysymykselle. Ehkä jään tänne, täällä on ollut todella hyvä olla mutta keskitytään nyt pudotuspeleihin ja katsotaan sitten myöhemmin, Koukal valaisi.