Leijonakapteeni Selänne valmis kantamaan vastuunsa – video

Leijonien kapteenina Sothsissa toimii Teemu Selänne (All Over Press)

Leijonien kapteenina Sotshissa toimii Teemu Selänne (All Over Press)

Leijonien nestori Teemu Selänne sai eilen kunniatehtäväkseen kantaa turnauksessa C-kirjainta rinnassaan. Odotettu valinta osui oikeaan monestakin syystä. Teemu on olympiahistorian kiistaton ykkönen, kun katseet keskitetään jäälle. Leijonakuningas on nakuttanut turnauksissa huimat 37 pistettä, mikä on enemmän kuin kukaan muu koskaan. Sotshin jälkeen Selänteestä tulee olympiahistorian toinen kuusiin olympialaisiin osallistunut kiekkoilija Raimo Helmisen jälkeen. 43-vuotias Teemu saa tukea turnauksessa kapteenistoon kuuluvilta Kimmo Timoselta sekä Leo Komarovilta. Kimmo Timonen on jo ilmoittanut, että lopettaa maajoukkueuransa tähän turnaukseen.

Selänne saa tukea myös turnauksessa ketjukavereiltaan Aleksander Barkovilta ja Mikael Granlundilta, jotka eivät ole edes yhteiseltä iältään Selänteen lukemissa.

– Ville Niemisen (s. 1977) kanssa olen pelannut yhdessä, mutta ei sekään noin vanha ole, Barkov myhäili harjoitusten jälkeen Ilta-Sanomille.

Mutta samalla Barkov oli otettu päästessään legendan kanssa pelaamaan samassa ketjussa.

– En mä tiedä pysytäänkö me Selänteen vauhdissa vieläkään. Se on jo legenda. Aivan mahtava homma pelata sen kanssa. Se pelasi NHL:ssä jo silloin, kun en ollut syntynyt. Ja nyt pelaan Teemun kanssa vielä samassa kentässä. Täytyy nauttia joka hetkestä. (MTV)