Kiekkoviihdettä rajan takaa

lätkäparrat_2

Jos kotimainen Liiga tuntuu välillä taktisine ulottuvuuksineen puuduttavalta ja NHL-kiekko pyörii arkirytmisi kannalta aivan väärään aikaan, suosittelen lämpimästi tutustumaan Euroopan suurimpaan ja viihdyttävimpään kiekkoliigaan, KHL:ään. Öljy-, kaasu- ja muut ruplat sekä dollarit houkuttelevat vuosi vuoden jälkeen maailman parhaimpia pelaajia ja valmentajia NHL:n ulkopuolelta (ja välillä sieltäkin, vai mitä Ilya) eikä esimerkiksi Suomessa ole mitään mahdollisuuksia kilpailla tätä virtaa vastaan. Lisäksi prime time -aikaan näytettävät pelit sopivat kuin nakutettu ahkeran opiskelijan tai työssäkäyvän hokifanin TV-almanakkaan. 

Näihin taustoihin pohjaten KHL on elänyt kotimaassamme suhteellisen pienellä mediahuomiolla verrattuna Liigaan ja NHL:ään. Osittain tämä on jo muuttunut ja ero tulee kaventumaan Jokereiden siirron myötä. Vie silti varmasti aikaa ennen kuin KHL pystyy kilpailemaan tasapäisesti kahden perinteisemmän kiekkosarjan kanssa seurattavuudessa, mutta en näe positiiviselle kehitykselle mitään esteitä. Allekirjoittanut tulee tekemään parhaansa Faneille.comin uutena kasvona tuodakseen lisää näkyvyyttä öljyliigalle raportoiden runkosarjan lopun ja kevään pudotuspelien ajan aktiivisesti sarjan tapahtumista aina viimeisen pelin viimeiseen vihellykseen saakka. Nykyvireen perusteella vahvimpia mestarisuosikkeja ovat Ak Bars Kazan  ja Dynamo Moskova. Tässä sarjassa kuitenkin jopa kuudella muullakin joukkueella on realistiset mahdollisuudet mestaruuteen, joten pudotuspeleissä tuskin tullaan välttymään yllätyksiltä tänäkään vuonna.

Mieleenpainuvin matsi syksyn osalta minulle oli Kazanin ja pohjoisamerikkalaisen siirtojoukkueen Medveščak Zagrebin kohtaaminen 17.10.2013. Olin lyönyt tuhdin betsin Kazanin -1.5 kotivoitolle ja tapahtumarikkaasta ottelusta ei jännitystä puuttunut. En ollut esimerkiksi ikinä todistanut yhden pelaajan (Kazanin Panin) saavan 2+5+20min samasta tilanteesta. Kazan kuittasi seuranneen 7 minuutin jatkuvan alivoiman aikana kaksi kertaa kumilätkän Zagrebin Barry Brustin taakse.  Katso itse parhaat palat videolta ja nauti. Hyvää alkavaa vuotta ja palataan asiaan viimeistään 3.1. sarjatauon päätyttyä.